Zalaegerszeg

2015.07.31. 13:42

Szocialisták évértékelője

Zalaegerszeg - Tegnap délelőtt évértékelő sajtótájékoztatót tartott a Magyar Szocialista Párt Zala Megyei Területi Szövetsége.

Munkatársunktól

A szocialisták arra a következtetésre jutottak, miszerint a kormánypárti képviselők az elmúlt időszakban főként választókerületi problémákkal foglalkoztak, a megyei kérdéseket még inkább háttérbe szorítva.

Teleki László, a párt országgyűlési képviselője elmondta, hogy a megyét érintő kérdések körében három nagy területen hiányolja a közös munkát: az infrastruktúra fejlesztésében, a helyi turizmus fellendítésében hangsúlyt fektetve megfelelő minőségű járdák, kerékpárutak kiépítésére , emellett pedig a nagyvállalatok és nagybefektetők hiánya jelent fokozott problémát különösen Lenti és Letenye térségében, mivel az itteni lakosság szinte kizárólag közfoglalkoztatásból él.

- A szövetség továbbra is támogatja azt a négy kérdésből álló népszavazási kezdeményezést, melynek célja a tankötelezettség korhatárának felemelése 18 évre, a gyermekvédelemre szorulók ingyenes iskolai étkeztetése, a kötelező kamarai tagság eltörlése, valamint, hogy az országgyűlési képviselők mandátumának idejére a fizetésük mellett ne kapjanak nyugdíjat. A következő hetekben folytatjuk az aláírásgyűjtést is, amely vasárnapi zárva tartás ellen indult folytatta Teleki László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!