Zalakomár

2015.11.29. 12:34

Fél évszázada közösségi tér

Zalakomár – Emléktábla avatással és színes kulturális műsorral ünnepelte a falu lakossága szombaton a művelődési ház kialakításának 50. évfordulóját. A jubileumi rendezvény keretében egykori, s jelenlegi művészeti csoportok is színpadra álltak.

Pásztor András

Az ünnepi műsort megelőzően Tibol Gerencsér József emléktábláját avatták fel, ami a művelődési ház falán hirdeti az intézmény egykori vezetőjének sokoldalúságát és nagyszerűségét.

– Józsi bácsi hamar bizonyította rátermettségét, mintha csak neki találták volna ki ezt a munkakört – emlékezett vissza Hatos Tibor képviselő. – Rengeteget fáradozott, hogy tartalommal töltse meg a házat, többek között kertbarát kört, hímzőszakkört, fafaragó szakkört hozott létre, de tudományos, ismeretterjesztő előadásokat is szervezett, nem beszélve az izgalmas hegyi túrákról. Nem véletlen, hogy a képviselő-testület posztumusz Zalakomár Díjjal ismerte el sok évtizedes, áldozatos munkáját.

Fotó: Szakony Attila

Az emléktábla avatását követően már a művelődési házban folytatódott az intézmény 50 éves jubileumi ünnepsége, ahol a helyi fiatalok és az idősebb generáció tagjai egy kis színdarab keretében villantották fel, milyen gazdag emlékanyag halmozódott fel öt évtized alatt. Néptánc, népdalok, egy rövid jelenet a évtizedekkel ezelőtt nagy sikert aratott tollfosztásból, majd a mostani fiatalok moderntánc kara is színpadra állt.

– Az elmúlt öt évtizedben az intézmény is változott, jóllehet sokáig nem volt szükség felújításra – mondta Csárdi Tamás polgármester, aki jelezte: 2006-ban a színházterem és az előtér újult meg, azt követően pedig 2012-ben új termekkel bővült a művelődési ház. – Az idén is sikerült fejleszteni, az épület külső szigetelése mellett, napelemek is kerültek a tetőre – emlékeztetett a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!