Zalalövő

2016.12.20. 20:55

Ajándékot visznek az időskorúaknak

Zalalövő - Az elmúlt évek során kialakult hagyománynak megfelelően idén is megajándékozta karácsony apropóján a város legidősebb lakóit a település önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Pintér Antal polgármester, Szabó Balázs alpolgármester és Gáspárné Tóth Zsuzsanna jegyző tegnap délelőtt a Rákóczi utcában élő Hencz Istvánnéhoz csengetett be. A 92. életévében járó asszonynak egy ajándékcsomag kíséretében adták át jókívánságaikat.

Pintér Antal polgármester adja át az ajándékot Hencz Istvánnénak. Mögöttük Gáspárné Tóth Zsuzsanna és Szabó Balázs
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Már a korábbi ciklusokban is szokás volt, hogy karácsony előtt felkeressük, megajándékozzuk a városban élő, 90. életévüket betöltött személyeket - mondta a polgármester. - Ezt a hagyományt élesztettük újra, ezzel is kifejezve tiszteletünket. Jelenleg kilenc 90 év feletti személy él Zalalövőn, a többségüknél már jártunk, és mindenhol örömmel fogadtak bennünket.

A Budafán született, majd a jelenlegi lakóhelyére 1961-ben költözött Hencz Istvánné elmondta, hogy miután az olvasás már nehezen megy, a napjai többnyire fényképek nézegetésével telnek, a legnagyobb örömet pedig az jelenti számára, amikor a négy dédunokája meglátogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!