Zalalövő

2016.12.21. 20:10

Hiánypótló kiadvány Zalalövőről

Hiánypótló kötetként egy fényképekkel gazdagon illusztrált, informatív kiadvány jelent meg a napokban Zalalövőről.

Gyuricza Ferenc

A közel százoldalas, Zalalövő Göcsej-Őrség határán című kiadványt Pintér Antal, a város polgármestere, valamint a kötet ötletgazda-szerkesztője, Szabó Sándor önkormányzati képviselő sajtótájékoztató keretében mutatta be. Elmondták: a körülbelül 1500 példányban készült kötettel elsősorban a város lakóit szerették volna megajándékozni, így az ünnepeket megelőzően mind az 1100 zalalövői háztartáshoz juttattak belőle egy-egy példányt. A többi kötetet az elszármazottak, a városhoz kötődő személyek és a társönkormányzatok kapták, illetve kapják meg.

Szabó Sándor képviselő (balról) és Pintér Antal polgármester
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Ezt a kiadványt valóban hiánypótlónak kell tekinteni, hiszen Zalalövőről eddig még nem jelent meg olyan átfogó, önálló kötet, amely bemutatja a városunk történelmi múltját, gazdaságát, turisztikai és természeti értékeit, látnivalóit - magyarázta Pintér Antal. - Az külön öröm számunkra, hogy sikerült nagyon gazdag képanyaggal illusztrálni a kötetet, részben felajánlások révén, de a kiadvány megjelentetéséhez szintén kaptunk támogatást, a nyomdászati munkákat például a városban működő vállalkozás végezte.

- Az eddigi visszajelzések rendkívül pozitívak, tehát úgy tűnik, ez egy jól sikerült gondolata volt az önkormányzatnak - folytatta Szabó Sándor. - Ajándéknak szántuk, főként a város lakói számára, ezért a kötet kereskedelmi forgalomba nem is kerül. Fontos megemlíteni ugyanakkor, hogy az önkormányzatnak azok a fejlesztési elképzelései is szerepelnek benne, amelyek révén hosszú távon meghatározhatjuk a város jövőjét.

Szabó Sándor konkrét példát is említett: a város egy olyan tematikus túraútvonal kialakításában gondolkodik, amelyre az összes helyi látnivalót felfűznék. Ennek a túraútvonalnak egyik központi eleme egy római őrtorony és kilátó lenne, amely utal a város történelmi múltjára. Az építmény kuriózumnak számít, ha megvalósul, mert ehhez hasonló létesítmény sehol sincs Magyarországon.

Címkék#zalalövő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!