Zalalövő

2015.10.05. 13:46

Rendeletben szabályozzák a Borostyán-tavi stégek építésének szabályait

Zalalövő – A téma a legutóbbi testületi ülésen került az önkormányzat elé.

Gyuricza Ferenc

Pintér Antal polgármester indoklása szerint a rendelet megalkotására a balesetveszély elkerülésén túl azért volt szükség, mert ezáltal a jövőben elkerülhető lesz a nem megfelelő módon és helyre épített stégek létesítése. Az önkormányzat tulajdonában lévő Borostyán tóra ugyanis az elmúlt időszakokban a helyi horgászegyesület és tagjai – hol engedéllyel, hol anélkül – stégeket (a hivatalos elnevezésük szerint víziállásokat) létesítettek. Az engedély nélküli stégek megtartása érdekében a tulajdonosok egy 2014-es felülvizsgálatot követően kérelmet nyújtottak be a helyi önkormányzati hivatalhoz.

A képviselőtestület által elfogadott határozat szerint a stégek jövőbeni létesítése csak szabályozottan, s önkormányzati engedély birtokában történhet. A stégek létrehozására horgászegyesület, társadalmi szervezet, vállalkozás és magánszemély is benyújthatja kérelmét, de vízikiállások csak a Borostyán-tó keleti partvonalán, a kijelölt strandtól északra épülhetnek. Méretüket és elhelyezkedésüket is szabályozták, alapterületük legfeljebb 15 négyzetméter lehet, bejárójuk legfeljebb 10 méter távolságra nyúlhat be a parttól, s minimum egy méter szélességűnek kell lennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!