Zalaszentgrót

2017.04.18. 12:23

Kevesebb bűncselekmény történt Zalaszentgróton, de közterületen több

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Zalaszentgróti Rendőrőrse beszámolt a tavalyi közbiztonsági helyzetről a legutóbbi önkormányzati ülésen.

Szabó Judit

A beszámolóból kiderült, hogy míg a Keszthelyi Rendőrkapitányság területén 2016-ban 15 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma az előző évhez képest (1377 eset), Zalaszentgróton 19,1 százalékkal csökkent (72 eset). A közterületen elkövetett bűncselekmények száma az egész kapitányság és Zalaszentgrót területén is nőtt, a városban 29,4 százalékkal (22 eset). A garázdaságok és testi sértések száma kismértékben csökkent. A kiemelten kezelt bűncselekmények körében jelentős (48,28%) visszaesés tapasztalható.

A szabálysértések szaporodtak Zalaszentgróton: 2015-ben mindössze 50 közigazgatási ügyben és 17 tulajdon elleni szabálysértési ügyben járt el a helyi rendőrhatóság, tavaly a közigazgatási ügyek száma 100-ra, a tulajdon elleni szabálysértési ügyeké pedig 26-ra nőtt. A közigazgatási ügyek tárgya jellemzően a biztonsági öv használatának elmulasztása, kis számban az ittas vezetés. Az elzárással is sújtható szabálysértések többsége lopás, néhány esetben rongálás.

A városban 29 baleset történt, eggyel kevesebb, mint 2015-ben. Halálos baleset nem volt, a személyi sérüléses esetek száma csökkent. Az ittas vezetők és a gyorshajtások kiszűrése a rendőrségnek továbbra is kiemelt feladata, a traffipaxot rendszeresen üzemeltetik a városban, állt a hatósági beszámolóban.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a bűnözők kiemelt célcsoportjai az idősek, ezért idén is fokozott figyelmet fordítanak erre a korosztályra, főleg az egyedül, illetve a külterületeken élőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!