Zalatárnok

2016.06.27. 17:50

Szent Iván jegyében rendezték meg a zalatárnoki falunapot

Zalatárnok - A hagyományok ápolása és a modernitásra való törekvés egyaránt jellemezte a község falunapját. Szombat délután tartalmas program várta az érdeklődőket a Bárczay-parkban.

Gyuricza Ferenc

Felvezetésként négycsapatos kispályás focitornát tartottak, ezen a Nagylengyel bizonyult a legjobbnak, megelőzve két helyi csapatot és a szintén benevezett kisbucsaiakat. Talán az Európa-bajnokság volt az oka, de a torna befejezését követően sem ürült ki a pálya, órákon át tartott még az örömfoci, miközben a főzőcsapatok is elfoglalták a helyeiket.

- A községünknek ez a falunapja, amit az időpont okán Szent Iván-napi rendezvényként is hirdetünk - magyarázta Lévay Gabriella, az IKSZT vezetője. A programot az önkormányzattal együtt szervezte az intézmény.

A szombaton megtartott Szent Iván-napi program egyik fellépője az ApátiCitera zenekar volt Fotó: Gyuricza Ferenc

- A zene terén most egyértelműen a tradíciókat részesítettük előnyben, ezért hívtuk Gubinecz Ákos novai népdalénekest és az ApátiCitera zenekart, a táncnál viszont a hagyományok mellett a modernitás is szerepet kapott - folytatta Lévay Gabriella. - A tavalyi nagy siker kapcsán most is terveztünk egy kutyabemutatót, a nagy melegre való tekintettel ezt azonban el kellett halasztani, a kutyák számára nagyon megerőltető lett volna ebben a hőségben produkálniuk magukat.

Kiegészítő rendezvényként veterán járművek bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők, az oldtimerek több turnusban érkeztek, mivel szombaton több helyen is bemutatkoztak a megyében. A legnagyobb érdeklődés a hatvanas-hetvenes években gyártott autók iránt mutatkozott, talán azért is, mert a jelenlévők egy részében nosztalgikus érzéseket keltettek ezek a személygépkocsik.

- A következő programunk egy újabb teadélután lesz - tette még hozzá az IKSZT vezetője. - Szűk egy hónap múlva, Anna napkor pedig a falu búcsújára kerül sor, ám ez utóbbi az egyházközség rendezésében.

Címkék#Zalatárnok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!