ZTE FC

2016.05.03. 16:24

Csak a ZTE FC vagy a Mezőkövesd juthat fel

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB I-ből kiesett és az NB II-es feljutókkal kapcsolatban jelentek meg a sajtóban találgatások, amit az MLSZ egyértelműsített.

Kerkai Attila

A Csákvár éppen a szombati, egerszegi sikerével „szállt be” az NB II második helyéért zajló harcba, ám a csákváriak nem kértek NB I-es licenszet. Kiderült az is, hiába a kedvező pozíció, a Kisvárda és a Balmazújváros sem. Ezért vetődött fel, hogy felkérhetik-e az NB I két kiesője közül bármelyiket is a további élvonalbeli indulásra.

A Nemzeti Sport online az MLSZ-hez fordult válaszért, s ebből kiderül, hogy a versenyszabályzat szerint „alulról” kell kezdeni az NB I-es helyek feltöltését. Vagyi, s az „NB II-ben a legjobb helyen végző, licensszel rendelkező csapaté az NB I-es indulás joga”. Az NB II-es klubok közül a Mezőkövesd már bejelentette, hogy megkapta az élvonalbeli licenszet.

A jelenleg harmadik ZTE FC is NB I-es licenszet kért, de hiánypótlást kellett beadniuk. Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, csupán amiatt, mert a beadványok elbírálása éppen arra a napra esett, amikor a múlt hét elején szerződést bontottak Csank Jánossal. Ezért az új szakvezetővel, ifj. Mihalecz Istvánnal kötött érvényes szerződést kellett eljuttatniuk az MLSZ-hez, s ennek visszaigazolását várják. Tehát, a ZTE akkor is feljuthat az NB I-be, ha a várhatóan bajnok Gyirmót mögött mégsem lenne második. Mert akár a 3. vagy a 4., helyezés is elég lehet, de persze ehhez a Mezőkövesdet mindenképpen maga mögött kellene tartania...

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!