ZTE FC

2016.10.16. 08:01

Babati hármat vágott, a ZTE négyet

Kéthetes bajnoki szünetet követően folytatódott a labdarúgó NB II sorozata. A ZTE FC Sopronban nyert fontos meccset.

Kerkai Attila

Ha az eddig megszerzett pontszámokból indulunk ki, akkor két, eddig nagyjából hasonlóan teljesítő csapat találkozik vasárnap Sopronban. A ZTE FC a 13. forduló előtt a 7. helyen állt 19 ponttal, míg  vasárnapi vendéglátója, a Sopron a 10. pozíciót foglalta el 18 ponttal. A ZTE FC viszont abban bízhat, hogy játékosállománya elvileg erősebb, bár a mai NB II-ben nehéz  ilyet biztosan kijelenteni. Például a  Sopronban is  megtalálhatók idősebb, rutinosabb labdarúgók, akik élvonalbeli múlttal is rendelkeznek, hogy mást nem említsünk, a korábban a ZTE FC-t éveken át erősítő Kovács  Gergő.

Az SVSE  a stadion felújítási munkálatai után visszaköltözött a Városi Stadionba. Tavaly például a két csapat még az SVSE sporttelepen találkozott, ahol fordulatos mérkőzésen a ZTE FC 2-1-re győzött.  Ezúttal Csató Sándor együttese egy vereséggel a háta mögött érkezik Sopronba, hiszen két hete hazai pályán 3-0-ra vesztette el a Kisvárda elleni rangadóját.

Soproni VSE - ZTE FC  1-4 (1-3)
Sopron, Városi Stadion, 600 néző. Jv.: Radványi (Szécsényi, Király Zs.).
Sopron: Heinrich  -  Tóth D. (Szellák, 31.),  Sifter, Kovács G., Szabó L. - Kapacina, Nagy P. - Batizi-Pócsi (Fazakas, 32.), Soós,  Eszlátyi - Erdélyi (Gyürki, 76.).  Vezetőedző: Supka Attila.
ZTE FC: Szappanos - Villám, Forgács, Nagy T., Deutsch - Kretz, Patvaros, Jakab (Daru, 64.) - Babati, Bobál (Hegeds, 85.), Gottfried (Ágoston, 85.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Erdélyi (39.), illetve Babati (2.p. - 11-esből, 23., 92.), Jakab (13.).

Sárga lap: Soós (40.), illetve Patvaros (9.), Villám (51.), Jakab (63.), Daru (79.).

Kiállítva: Kovács G. (2.), Fazakas (41.).

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A ZTE FC  indította útjára a labdát. Napfény, egyhe idő, ideális körülmények egy jó mérkőzéshez.

2. perc: Kovács Gergő  rántotta le gólhelyzetben  Bobált. Büntetőhöz jutott a ZTE FC, Kovácsot pedig kiállította a játékvezető. A 11-est Babati laposan a jobb alsó sarokba lőtte, 0-1.

6. perc: A kezdés tehát igencsak mozgalmasra sikeredett, a Sopronnak pedig azonnal át kellett szerveznie csapatát. A büntető teljesen jogos volt, arról megoszlottak a  vélemények, hogy a piros is járt-e...

7. perc: Rosszul jött ki egy beadásra Heinrich kapus, Kretz azonnal kapura emelte a labdát, de Nagy P. a kapu előterében kivágta a labdát

9. perc: Hiába az emberhátrány, a Sopron bátran támad. Forgács belépője után Erdélyi maradt a földön, a hazai közönség hevesen tizenegyest reklamált, de  túl erős lett volna... Patvaros kapott viszont sárgát, amiért beleszállt Soósba.

12. perc: Kissé feszült hangulatú a mérkőzés, Radványi játékvezető folyamatosan a hazai nézők célkeresztjében áll...

13. perc: GÓÓÓÓL. Már 2-0-ra vezet a ZTE FC: Jakab kapott labdát  a bal oldalon, egy csel után visszavett a labdát  a 16-oson belül és  14 méterről kapura lőtt, a hazaiak kapusa pedig a hasa alatt bevédte a labdát, 0-2.

18. perc: Egy Babati-lövés zúgott el a kapufa felett, de ha célt is ért volna a labda, lesállás miatt érvénytelen lett volna a gól. A Sopronnak továbbra is nagyon figyelnie kell, hiszen ha túlzottan kinyílik, azt büntetheti a ZTE, márpedig a hazaiak  egyáltalán nem úgy "néznek ki", hogy csak védekezni akarnak.

22. perc: A zalaiak folyamatosan a védelem mögé tudnak kerülni, most Babati kapott jó labdát a bal oldalon, de a pontossággal baj volt: beadása ki és  fölé is ment...

23. perc: Már 0-3. Babati kapott nagyszerű labdát Bobáltól,  nagyszerűen levette a labdát, a kapus mellett elhúzta azt és kissé jobbról higgadtan gurított a kapuba, 0-3.

25. perc: Egyelőre úgy tűnik, hogy eldőlt a mérkőzés, hiszen a ZTE FC abszolút tudja, hogy mit akar, taktikailag  érzi, hol sebezhető az ellenfél és lövi a gólokat. A Sopront  láthatóan sokkolták az események, nem erre számított.

28. perc: Jakab a 16-os vonalánál fordult egyet és nagy lövést zúdított a kapura, amit Heinrich kapus szögletre tolt. A beadást hárították a hazaiak.

31. perc: Hazai csere, ami minden bizonnyal taktikai jellegű: Tóth D. helyett Szellák a pályán.

32. perc: Még egy csere a hazaiaknál: Batizi-Pócsi helyére egy rutinos játékos, Fazakas érkezett.

34. perc: A cserék egyértelműen a védelem megerősítését szolgálták és meg kellett felelni a fiatalszabálynak is, hiszen Tóth D. helyett egy másik ifjút kellett felhozni.

37. perc: Most már a Sopron jóval óvatosabb, mint volt korábban és visszahúzódik a  saját térfelére. A ZTE FC játékosai így körbe adogatnak,  de az utóbbi percekben nem tudtak a védelem mögé kerülni.

38. perc: Szépített a  Sopron. A 16-os bal oldali sarkánál játszotta tisztára magát, laposan középre adott, érkezett Erdélyi, aki Nagy Tamást megelőzve szépen pörgetett a bal alsó sarokba, 1-3.

40. perc: A hazaiktól Soós kapott sárga lapot.

41. perc: Újabb kiállítás a hazaiaknál. A csereként beállt Fazakas Géza ütközött Jakabbal,  és a játékvezetői ítélet szerint megütötte a zalaiak játékosát. Radványi játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel a hazai játékosnak.

43. perc: A játékvezető biztosan nem lesz a hazai szurkolók kedvence, de azt meg kell jegyezni, Fazakas valóban nagyon keményen lépett oda a zalai játékosnak, miközben a kezét előre tartotta, ami nagyot csattant Jakab  mellén.

45. perc: Vége az első félidőnek. A hazai szurkolók füttykoncertje Radványi játékvezetőnek szól. A Sopron valóban nehéz helyzetbe került, hiszen kettős emberhátrányban van, a ZTE FC pedig vezet 3-1-re, de tegyük hozzá, teljesen megérdemelten.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Kettős emberhátrányban a Sopron és kétgólos hátrányban is.

48. perc: Sifter húzta ki Jakab lábát, jogosan járt a ZTE-nek a szabadrúgás a kaputól 17 méterre. A labda mögé Jakab állt, de a sorfalba lőtt.

51. perc: Eszlátyi lépett el az oldalvonal mellett Villám megállt, de vélhetően ütközött a hazaiak játékosával, aki elesett. Sárga lappal jutalmazta a zalai védőt Radványi játékvezető, de mintha ez már valamiféle kompenzációt  is jelentett volna részéről a hazaiak felé... Nem ért sárgát a mozdulat.

53. perc: A ZTE-nek tényleg arra kellett már ügyelnie, nehogy nehézzé tegye a maga számára a mérkőzést. A hazaiak teljesen visszahúzódtak, de közben azért kontrázni is próbáltak, ez jól látszott.

57. perc: Babati lekészítése után 17 méterről Jakab lőtt, de fölé.

63. perc: Jakab rosszul sikerült becsúszása után rúgta meg Siftert. Radványi játékvezető  lapjáért nyúlt, és sárgát kapott az egerszegi fiú. tegyük hozzá, jogosan.

64. perc: Jakab helyett Daru a pályán.

67. perc: Az utóbbi öt percben annyi változás történt, hogy nem látszott: a ZTE kettős emberelőnyben futballozik, így a Sopronnak volt egy-két elfutása a széleken.

69. perc: Gottfried kapott sárga lapot. Vigyázni kellene ezekkel, hiszen ezen az estén bármikor előkerülhet a másik  színű kártya is... A hazai közönség mindenesetre folyamatosan ezzel "cukkolja" a sípmestert, csak nehogy szót fogadjon.

74. perc: Daru ugratta ki Bobált, aki balról, éles szögből jól célozta meg a hosszú sarkot, de a hazai kapus nagyot védett.

79. perc: Labdaelrúgásért Daru kapott sárgát.

83. perc: A Sopron kissé felbátorodott a mérkőzés hajrájára, igaz, a ZTE sem tartja nyomás alatt a hazaiakat.

85. perc: Kettős csere a zalaiaknál: Gottfried  helyett Ágoston, Bobál helyén Hegedüs.

89. perc: Most már tényleg csak percek vannak hátra a mérkőzésből. A Sopronnak vannak most ígéretesebb támadásai, nem kellene most már gólt kapni...

92. perc: Sifter rúgta fel Darut a 16-os vonalánál. A ZTE szabadrúgását Babati végezte el és higgadtan a kapu bal oldalába lőtt, 1-4. Vége a mérkőzésnek.

Babati tehát meglőtte a harmadik találatát is, a ZTE FC pedig megnyerte ezt a számára fontos találkozót, melyet alapvetően meghatároztak a mérkőzés első felében történt események. Az egerszegiek sikere teljesen megérdemelt, hiszen összességében éltek a lehetőségeikkel és alapvetően ez döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!