Buszmegállót tarolt le egy kamion, több jármű az árokban kötött ki - összegzés a csütörtöki balesetekről

<b>Körkép</b> - Úgy tűnik, a havazás okozta zalai út- és időjárásviszonyok a kamionoknak okozzták a legnagyobb gondot. Szerdán esete Nagykanizsán, csütörtökön reggel Zalalövőnél történt baleset, Lenti környékén több jármű vesztegelt, Nagylengyel és Petrikeresztúr között, illetve Zalalövőnél pedig a délutáni órákban teljes útlezárás mellett zajlott a balesetet szenvedett járművek mentése. Az késő délutáni és éjszakai órák már nyugodtan teltek.

zaol.hu

Mint arról már beszámoltunk, nyugodtan telt az este szerdáról csütörtökre virradóra, s szerencsére délelőtt 11-ig csupán egyetlen nagyobb balesetről érkezett hír. A 86-os főúton  Zalalövőnél egy kamion letarolt egy buszmegállót, s az árokban kötött ki. Információink szerint személyi sérülés nem történt, s a jármű nem akadályozza a forgalmat. A mentést a Leko Kft. munkatársai végzik.

Lenti lentiszombathelyi városrészénél több kamion is vesztegel, mivel egy nagyobb dombon nem tudtak feljutni a monstrumok. Az út mentén várakozó járművek nem akadályozzák a forgalmat, de az arra közlekedők hajtsanak nagyon figyelmesen. 

Nem sokkal 12 óra után Nagylengyel és Petrikeresztúr között egy teherautó csúszott árokba. A zalaegerszegi tűzoltók vonultak a helyszínre, s közel egy óráig teljes útlezárás mellett zajlott a mentés. 





Zajlik a mentés a 7401-es útonon Nagylengyel és Petrikeresztúr között  
Fotó: Melles Ferenc


A katasztrófavédelem ügyeletes munkatársa este 9 után érdeklődésünkre úgy nyilatkozott, hogy a késő délutáni, illetve kora esti órák nyugodtan teltek, nem kaptak riasztást újabb balesetekről, s kora reggeli, illetve péntek délutáni  érdeklődésünkre is hasonló megnyugtató választ kaptunk.

A rendőrség közleménye szerint január 15-én délelőtt a megyeszékhelyen történt egy közlekedési baleset, melyet nem is igazán a hó, inkábba a felelőtlenül nyári gumival közlekedő autós terhére lehet írni. Egy 28 éves nő egy Fiat Punto-val közlekedett a Damjanich utcán, a benzinkút felől a bevásárlóközpontok irányába. A jobbkanyarban a nyári gumikkal szerelt autóval a havas úttesten megcsúszott és a vele szemben haladó MTZ típusú traktorra szerelt hótoló lapnak ütközött. A baleset következtében a Fiatot vezető hölgy nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett az elsődleges orvosi diagnózis szerint. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon vizsgálatot indítottak a baleset körülményeinek a tisztázására.

További zalai közlekedési hírek itt! 


Ide kattintva talál néhány praktikus tanácsot a téli vezetéssel kapcsolatban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!