Rendőrségi akciók Zalában: bújócska a bűnözőkkel, eljárás a sofőrökkel szemben

Zalaegerszeg - Az augusztus 26-án tartott országos elrendelésű körözési akcióban a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei öt körözött személyt kutattak fel.

zaol.hu

Közülük két személyt elfogatóparanccsal köröztek (szabadságvesztés letöltése, illetve bűncselekmény elkövetése miatt), ezért őket elfogták. Egyikük megpróbált a lakhelye melletti erdőben elbújni, azonban így is rendőrkézre került. Két másik személynél a tartózkodási hely megállapítását kérte valamely hatóság, míg egy most megtalált fiatalt pedig eltűnés miatt kerestek.

Az országos akcióhoz kapcsolódóan Zalában fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést is tartottak, melynek során elsősorban a biztonsági öv, gyermekülés és a bukósisak használatát, valamint a mobiltelefonálás szabályainak betartását ellenőrizték a megye rendőrei. 

Az ellenőrzések alkalmával öt esetben be nem kapcsolt biztonsági öv, egy esetben pedig gyermekülés hiánya miatt kellett közigazgatási eljárást kezdeményezni. Akadt olyan autó is, amelynél a zöldkártya érvényességével volt probléma - közölte a Zala Megyei Rendőrség sajtóreferense.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!