Utazási és tanulmányi ösztöndíjak

Zalaegerszeg oktatási és ifjúsági bizottsága a minap döntött a lakóhelyen kívül felsőoktatásban tanuló helyi fiatalok számára alapított Hazavárunk elnevezésű ösztöndíj összegéről.

zaol.hu

A Hazavárunk  ösztöndíjra azok a zalaegerszegi állandó lakóhellyel rendelkező hallgatók pályázhatnak, akik  államilag elismert felsőoktatási intézmény nappali tagozatán, első diploma megszerzése érdekében főiskolai vagy egyetemi szintű alapképzésben vesznek részt, és tanulmányi kötelezettségének adott félévben eleget tett. Az ösztöndíj összegét az alapján állapítják meg, hogy a  hallgató milyen messze tanul Zalaegerszegtől, s oda átlagosan mennyibe kerül egy utazás díja vonattal vagy autóbusszal.
 
Ennek alapján a mostani, őszi félévre a hallgatók például  Pécsre  9.900 forintot kapnak, a Budapestre utazók 10.500 forintot, a Szegeden tanulók pedig 15.800 forint ösztöndíjban részesülnek. 
Ebben a félévben összesen 630 zalaegerszegi hallgató utazását támogatják közel hatmillió forinttal.
 
Az ugyancsak a  város önkormányzata  által alapított tanulmányi ösztöndíjra azok a megyeszékhelyi fiatalok pályázhatnak, akik az   ország bármely államilag elismert felsőokatási intézményében nappali tagozaton tanulnak, és a  pályázat beadásakor elvégezték az első évfolyamot. Ám fontos, hogy az utolsó félévben a tanulmányi eredményük átlaga minimum 4,6 legyen. A mostani félévben 66 pályázat érkezett az oktatási és ifjúsági bizottsághoz, közülük 52 pályázatot fogadtak el. A nyertes hallgatók havi 8.500 forint  tanulmányi ösztöndíjat kapnak ebben a félévben, vagyis 5 hónapon keresztül. Az 52 fiatal támogatása egy hónapban 442.000 forintot,  a félév során pedig 2.210.000 forintot jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!