Késik a nagyposta átépítése Zalaegerszegen

A közbeszerzési eljárások jogszabályi hátterének változása miatt késnek a zalaegerszegi 1-es számú posta építési munkálatai. Az ideiglenes helyre, a Rákóczi útra átköltöztetett posta ügyfélforgalma mindeközben egyharmadával visszaesett.

zaol.hu

Sokan a kispostákat keresik fel azóta, mióta átmenetileg bezárták a Kossuth utcai hivatalt. A Rákóczi útra érkező ügyfelek azonban elégedettek a körülményekkel.

- Az ügyfeleinknek tetszik a Rákóczi útra átköltöztetett nyitott pultos posta, de a megközelítés szempontjából az is fontos, hogy le lehet parkolni autóval az épület közelében - fogalmazott a zegtv.hu-nak Nemes Margit, a zalaegerszegi 1-es számú posta vezetője.

Nemes Margit hozzátette: időközben a bejáratnál új dobogó segíti az érkezők bejutását - az emelvény az engedélyeztetési eljárás miatt késlekedett. Ezen ahéten már kerékpár tárolót is helyeznek az épület elé.

A régi postán egyelőre nincs mozgás. Mint megtudtuk: a munkálatok ütemezése a január 1-jétől hatályos megváltozott közbeszerzési eljárás miatt módosult.

- Hamarosan kiírásra kerül a közbeszerzési eljárás, amelynek keretében kiválasztjuk, hogy melyik vállalkozó vagy gazdasági társaság fogja elvégezni a zalaegerszegi főposta korszerűsítését - közölte Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője.

A látványtervek már elkészültek, a beruházás több 100 millió forintba kerül.

A megújult postát várhatóan 2011 áprilisában adják át az ügyfélforgalomnak.


Forrás: zegtv.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!