Heti top öt cikk a zaol.hu oldalán

1 órája

Ezek a történetek tartották lázban olvasóinkat a héten

Olvasóink ezen a héten is aktívak voltak, igaz, volt is miből válogatni, számos érdekes történetet dolgoztunk fel. Lássuk a legnagyobb olvasottságot kiváltó írásokat.

Pásztor András

A dél-zalai településen emberölés történt

Fotó: Szakony Attila

Holtan találtak egy nőt Murakeresztúron

Kedden robbant a hír, hogy hétfő este holtan találtak egy 28 éves nagykanizsai nőt egy murakeresztúri családi házban. A kirendelt orvosszakértő idegenkezűséget állapított meg, ezért a rendőrség nagy erőkkel kezdett nyomozni. A gyanú szinte azonnal a nő korábbi párjára K. Attilára terelődött, akit hiába keresett a rendőrség, a férfi eltűnt. Miközben a rendőrség országos elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen, addig a faluban olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy talán öngyilkos lett a férfi és a Murába vezette magát. Pénteken aztán véget ért a hajtóvadászat, a rendőrség elfogta és letartóztatta a 42 éves K. Attilát.

Tóth László hihetetlen felépülése

Tóth László
Tóth László négy hónappal a stroke-ot követően. Hihetetlen felépülés
Fotó: Szakony Attila

Szinte napra pontosan négy hónapja annak, hogy hirtelen eszméletét vesztette és összeesett a pálya szélén Tóth László, a kanizsai kézilabdás lányok edzője. Mint később kiderült stroke-ot kapott, miután mindkét nyaki ütőere elzáródott. Megmentették ugyan az életét, de nem sok esélyt adtak neki a felépülésre. Most mégis ő maga meséli el, mi történt vele?

Jogosítvány a diákoknak: mi lesz ingyen?

Több százezer forintba kerül ma egy B kategóriás jogosítvány megszerzése. A kormány e költségek csökkentésére tavasszal jelentette be, hogy a középiskolások számára ingyenessé teszi a jogosítvány megszerzését Magyarországon. Az erre vonatkozó rendelet szeptember 1-jén lépett hatályba. Egyelőre az elméleti képzés lesz ingyenes, a gyakorlati oktatás ingyenességét csak teszt jelleggel vezették be szűk kört érintően.

A kutyát is megtalálták a baleset után

Még szombaton szenvedett balesetet a Lenti és Tornyiszentmiklós közötti 7538-as úton egy Chevrolet típusú személyautóval közlekedő nő. A Lenti felé tartó sofőr tisztázatlan okból járművével egy enyhe kanyarban lesodródott a jobb oldali padkára, majd onnan a szembe jövő sávon keresztül a bal oldali árokba hajtott, s ott tetőre borulva állt meg. A gépkocsi vezetője sérülések nélkül szállt ki járművéből. Az autóban egy kutya is utazott, ami a baleset után elfutott, de később Lentiben megtalálták.

Árvíz Bécsben

Utcákat öntött el az árvíz Bécsben. Fotó: Anadolu via AFP

Nem kímélte a mediterrán Boris ciklon Európát, napokig bő esőzést, fennakadást és árvizet okozott Csehországban, Lengyelországban, Ausztriában, Szlovákiában, s Magyarországon is. Bécsben árvíz volt, ott élő zalaegerszegieket kérdeztük, hogy ők hogyan élték meg a szélsőséges időjárást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában