Egyéb

2011.05.10. 10:24

Baleset lesz a Dísz téren

Május 14-én, szombaton délután ittas vezetés miatt súlyos közlekedési baleset lesz a zalaegerszegi Dísz téren. Ezt nem a jósnőtől, hanem Fercsák Balázs mentős szakápolótól tudjuk. Ő sem lát a jövőbe, viszont izgalmas mentőbemutatót szervez az Egerszeg Fesztivál keretében.

Arany Horváth Zsuzsa

 

- Május 14-én, szombaton délelőtt alighanem alaposan fellármázzuk a várost kéklámpás felvonulásunkkal - tájékoztatott a szervezés feladatát magára vállaló mentős. - Huszonöt különböző fényjelző, szirénázó autóval vonulunk fel a felüljárótól kezdve a Balatoni úton át a Mártírok útján, a Köztársaság útján keresztül az Alsóerdőig, majd vissza a Platán soron, a Landorhegyi úton a városközpontig. A figyelemfelhívó seregszemle a Zrínyi-gimnáziumnál ér véget.

 

Aznap délután kettőkor ismét a Dísz térre érdemes figyelni, hiszen ott rendezik meg a már említett szimulált balesetet, melyben színészek alakítják a sebesülteket, s minden társszervezet részt vesz a mentésben. A téren a gyerekek három napon át birtokba vehetik a speciális autókat, a felállított sátrakban pedig egészségügyi szűréseket - vércukor, vérnyomás, koleszterin, emlővizsgálat bábukon - végeznek a felnőtteknek a védőnők.


További infók a fesztiválról itt!

Részletes program

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!