Egyéb

2011.05.07. 17:26

Prósza minden napra!

Húsz csapat, negyven lángon egy órán keresztül sütheti a prószát idén a magyarországi rekordkísérlet keretében. Természetesen a hagyományos prószafesztivál sem marad el.

Péter Gyöngyi

 - Gondoltunk egy merészet, így idén egy magyarországi rekordra is készülünk. Azért, hogy játékos keretet adjunk az eseménynek, 365 prószát kellene sütniük a csapatoknak. Szeretnénk látványossá tenni a programot: az elkészült darabok a Kossuth utcán mintegy száz méter hosszan felállított asztalsorra kerülnének és jelölnénk a hónapokat is, hogy minden érdeklődő figyelhesse, az év melyik hónapjának hányadik napjánál, azaz hányadik prószánál tartanak a nevezők. Díjazzuk a legötletesebb jelmezbe öltözött futárt is, aki hordja a prószákat az aszalokra - sorolta Kondor Anita. - Ez nem Guinness-rekord, hanem magyarországi, de, ha sikerrel zárul a kísérlet, a távolabb élők is jobban felfigyelhetnek a fesztiválra és Zalaegerszegre is.

 

A kísérletet bejelentették a magyarországi rekordok koordinátorának, Sebestyén Istvánnak, aki örömmel érkezik a rendezvényre. A zsűrit Tóth Endre mesterszakács, Varga Zoltán, a Báthory-középiskola oktatója, Horváth Mária, az oktatási kabinet mesterszakácsa, Takács Pál, Piccoló Étterem vezetője és a kereskedelmi és iparkamara egy képviselője alkotja.

A vasárnap 12 és 13 óra között kisütött étkeket jótékony célra, az idősek otthona lakóinak ajánlják fel. A prószafesztivál 13 órakor kezdődik, a Szamóca Színház, Polgár Odett és a Go Girls, illetve a Dirty Slippers is fellép.





További infók a fesztiválról itt!

Részletes program

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!