Foci

2012.06.25. 08:06

EB 2012: Szurkolj, de kinek?

Igaz, hogy már évtizedek óta nem jutott ki nemzeti tizenegyünk sem a világbajnokságra, sem pedig az Eb-re, ám mi magyarok mindig megtaláljuk magunknak a nemzetközi porondon a nagy kedvencet, amely válogatottnak szurkolhatunk, sőt akitől akár a végső győzelmet is várjuk.

Sámel József

Emlékszem, hogy az 1986-os mexikói vb előtt még a Garaba-, Nyilasi-, Détári-, Eszterházy- féle arcképes kártyákat gyűjtöttük gyerekfejjel. Mára már Ronaldók, Buffonok és Rooney-k lettek a közönségkedvencek. És ha már mi magyarok nem vagyunk kint az Eb-n, és éppen nem az általunk körülrajongott külföldi kezdőtizenegy rúgja a bőrt az esti meccsen, akkor is hajlamosak vagyunk kiválasztani magunknak a két mérkőző fél közül egyet, akinek a győzelméért szorítunk. Én ettől függetlenül istenigazából azokat irigylem, akik mind a két csapatnak szurkolnak egyszerre, hiszen az öröm a meccs végén így is, úgy is garantált. Vajon milyen lehetett az F1-es Ferrari spanyol pilótájának, Alonsónak végignézni a spanyol–olaszt, vagy éppen nyolc éve a helléneket Európa-bajnoki címig irányító német szakvezetőnek, Otto Rehhagelnek a német–görögöt?

TOVÁBBI EB-HÍREK ITT!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!