Gazdaság

2011.10.24. 15:21

Módosult a pályázatok beadási határideje

Novemberről jövő februárra módosul a falumegújításra- és fejlesztésre, illetve a vidéki örökség megőrzésére kiírt pályázatok beadási határideje.

Sámel József

A módosítással az a célja a vidékfejlesztési tárcának, hogy elegendő időt biztosítson az önkormányzatoknak, térségi társulásoknak, non profit szervezeteknek és az  egyházaknak a felkészülésre. A pályázóknak hatékony segítséget nyújthatnak majd  a helyi akciócsoportok, melyek jelenleg a LEADER-pályázatok beadása miatt még ugyan elfoglaltak, de a határidő kitolásával marad idő ezen új fejlesztések  előkészítésére.

A vidéki örökség megőrzésére igényelhető forrásokat elsősorban a turisztikai vonzerő növelésére, helyi vagy országos védelem alatt álló épületek helyreállítására fordíthatják a települések, míg a falumegújításra és fejlesztésre fordítható összegekből közösségi terek kialakítását, s  közterületek újjáépítését támogatja a tárca.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!