Szervezett útjaiknak már hagyománya van

2023.05.26. 11:30

Motorokkal indult a csíksomlyói búcsúra a nagykanizsai H-Turul

A 25 éves jubileumát idén ünneplő H-Turul Motoros Klub 16 fős társasága a nagykanizsai Deák téri Turul-szobortól indult motorjaik nyergében Erdélybe a csíksomlyói pünkösdi búcsúra, az összmagyarság legjelentősebb keresztény eseményére.

Benedek Bálint

Erdélyi motoros túrára indulnak a H- Turul motoros klub tagjai. Fotó: Szakony Attila

A túra vezetője, a negyedszázados klub tagja, Soós Csaba az indulás előtt elmondta: szervezett útjaiknak már hagyománya van, hiszen időről időre felkerekednek, hogy megismerjék az országot és olykor a határokon túlra is ellátogatnak.
- Először úgy gondoltuk, hogy motoros szlenggel szólva egy fenékkel teljesítjük az utat, vagyis meg sem állunk Székelyszentkirályig - folytatta. - De végül a többség úgy döntött, hogy a szebb magyarországi helyszíneken megállunk, Szegeden egészen biztosan. Az ottani halászlét megkóstoljuk, hogy aztán jóllakva indulhassunk tovább. Az autópályát kikerülve, a belső utakon, a szabályok maximális betartásával közel 1200 kilométeres túra vár ránk, melynek minden pillanata öröm huszonöt éves klubunk tagsága számára. A búcsú mellett szeretnénk eljutni az ezeréves határra és kitűzni a nemzeti lobogónkat.
A 16 fős társaság tagjai kizárólag a búcsún vesznek részt, magyarságukat a szívükben viszik Erdélybe.

Az indulás előtti pillanatok Fotó: Szakony Attila

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!