2023.10.13. 15:47
Szakácsból lett cukrász egy fővárosi fine dining étteremben - vendégünk Cseresnyés Krisztina
A nagykanizsai Cseresnyés Krisztina szakácsként végzett a Thúry-technikumban. Ma pedig Budapest fine dining szegmensének meghatározó éttermében dolgozik cukrászként a Bajcsy-Zsilinszky úton.
Fotó: Benedek Bálint
A megbízhatóság, a lezser elegancia és a klasszikus éttermi élmények otthona. Lizsicsár Miklós étteremvezető és csapata gondoskodik, szórakoztat és elkényeztet, a konyhai csapat az otthonos érzéseket meglepő ízfordulatokkal fűszerezi.
A desszertek megalkotásában Kollár Endre séf partnereként a kanizsai hölgy kreativitása szárnyalhat. A kezdetekről, a pályája alakulásáról, a családi indíttatásáról és kivételes kihívásokról beszélgettünk.
Dolgozott Sárközy Ákos, Michelin-csillagos séf csapatában, saját, kreatív desszertjei megalkotásában gyakran visszanyúlik zalai gyökereihez. Büszkén vállalja, hogy kedvenc étele a finom dödölle, az édességek közül pedig legutóbb az aludttejes prószát álmodta újra. Szerinte kitartása és szorgalma vezeti az úton.