Hetven éve gyártották az elsőt

2 órája

Márkatalálkozó: guruló Pannónia motorok Bocföldén

A Pannónia motort hetven éve, 1954-ben kezdték el gyártani a Csepeli Motorkerékpárgyárban. A Technikai Járműveket Kedvelő Baráti Kör ebből az alkalomból rendezett márkatalálkozót és kiállítást Bocföldén, szombaton.

Antal Lívia

A márkatalálkozón a Pannónia motortípusokról készített grafikáit mutatta be Nádaskay Zoltán

Fotó: Antal Lívia

A születésnapi márkatalálkozóra nem csak Zalából, de például Ajka, Olaszfalu, Rábapaty településekről is hoztak lábon veterán motorcsodákat a márka szerelmesei, mondta el Gyuk Zoltán szervező. Családi indíttatás is motiválta a rendezvény megszervezésére. Édesapja nagy motoros hírében állt. Pannónia motoros baráti körével a szomszéd országokat is megjárták. Neki 1975-ös Pannónia P12 típusú motorja van, amelyből abban az évben 68-at gyártottak, övé az 52. 

márkatalálkozó
Sok szép guruló csoda érkezett a bocföldei márkatalálkozóra
Fotó: Antal Lívia

Az önkormányzat már a baráti társaság megalakulását is örömmel fogadta, nemkülönben ezt a rendezvényt, amely a lakosságnak is kikapcsolódást nyújt. A programok sorát bővíti a márkatalálkozó, melynek révén Bocfölde felkerülhet a motoros-autós térképre, vélekedett Bakos Sándor polgármester. 

A rendezvényen Nádaskay Zoltán grafikus Pannónia motorokról készített grafikáiból nyílt kiállítás, amely lehetőséget adott az összehasonlításra. Halek Károly egy 1919-ben gyártott, általa felújított stabilmotorral tartott bemutatót, amellyel házi malmot hajtottak meg. Délután Molnár Gergő, négyszeres magyar bajnok, Alpok-Adria Kupa győztes motoros élménybeszámolóját hallgatták meg a résztvevők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!