Az egészséges életmód fontosságára is felhívták a figyelmet

2 órája

Mozgalmas sportnap: így telt a "Fitten Sármelléken" jótékonysági esemény – fotógaléria, videó

Október 26-án, szombaton zajlott Sármelléken a "Fitten Sármelléken" családi sportnap, amely jótékonysági céllal várta az érdeklődőket a Sármelléki Közösségi Színtéren. A rendezvény célja az volt, hogy a helyiek az aktív életmódot támogassák, miközben közösségi élményekkel gazdagodnak és jótékony célra is adakozhatnak.

Mészáros Annarózsa

Fotó: Mészáros Annarózsa

Sportprogramok és versenyek több helyszínen

sportnap
A sportnap egyik attrakciója a Falusi 7próba volt
Fotó: Mészáros Annarózsa

A sportnapon hat helyszínen zajlottak az események, ahol minden korosztály találhatott kedvére való programot. A szabadtéri Falusi 7próba izgalmas versenyfeladatokkal kezdődött, ahol háromfős csapatok mérték össze ügyességüket. 

Marancsics Imre testnevelő tanár avatott be a 7próba részleteibe: - Falusi jellegű feladatokat találtunk ki, úgy mint sodrófa hajítás, csizmahajítás, talicskába tolni a partnert, patkódobás, vízhordás, kvízfeladatok és petrencésrúd-tartás.

A délutáni programok közül kiemelkedtek a box bemutatómérkőzések, amelyeket a Pintér Boxing Club és a Box Art Zalaegerszeg szervezett, nagy érdeklődést vonzva.

A tornateremben zajló események szintén népszerűek voltak a látogatók körében: a Tüskeszer Táncegyüttes látványos néptáncbemutatóval kezdett, ezt követően pingpongverseny és örömfoci várta a sportolni vágyókat. Az első emeleten darts játék és verseny zajlott, ahol a résztvevők a koncentrációjukat és célzóképességüket is próbára tehették.

Mozgásos bemutatók és csoportos órák

A színházterem színpadán folyamatosan váltották egymást a mozgásos bemutatók és csoportos órák, amelyek széles skáláját kínálták a mozgásformáknak. A Szan-Dia Fitness Sport Club és a falusi fitneszóra is sikerrel zajlott, a gerinctorna és az aerobik pedig sok érdeklődőt vonzott. Az akrobatikus rock&roll és az Ugrimanó Torna Klub lenyűgöző bemutatója nagy sikert aratott, a HangArom hangtálas meditáció méltó zárása volt a programnak.

Dr. Mismás Biri polgármester
Fotó: Mészáros Annarózsa

Dr. Mismás Biri, Sármellék polgármestere sportember lévén kiemelt figyelmet fordított a szombati sportnapra. - A képviselőtestület tagjaival közösen egy új hagyományt szeretnénk teremteni a község életében evvel a sportnappal. Ha testben és lélekben is egészséges közösség vagyunk, akkor együtt bármit el tudunk érni, mindenre képesek vagyunk. A sport számomra szerelem és az életem része, így szeretném a sportügyileg is Sármelléket feltenni a térképre - mondta a polgármester.

Egészséges életmód és edukációs előadások

A sportprogramok mellett a rendezvény az egészséges életmód fontosságára is felhívta a figyelmet. A látogatók több előadást hallgathattak meg, amelyek a testi és lelki egészségre, valamint a vitaminok helyes használatára fókuszáltak. Az egyik legnépszerűbb program egy profi sportoló, Gyurcsányi Zsolt tapasztalatain alapuló előadás volt, amely betekintést nyújtott az élsport világába és a sikerhez vezető út kihívásaiba.

Kiegészítő programok és egészségügyi kiállítók

A sportnap alatt a kiegészítő programok is számos látogatót vonzottak. Az arcfestés, a kemencében sült sütőtök és a büfé mind hozzájárultak a családi hangulathoz, miközben a Zala Megyei Vöröskereszt és az Egészségfejlesztési Iroda kiállítói hasznos információkkal látták el az érdeklődőket az egészségmegőrzésről és a helyes életmódról.

Közösségi összefogás és jótékonyság

A "Fitten Sármelléken" sportnapon a helyiek nemcsak a mozgás örömében részesülhettek, hanem jótékony célt is támogathattak. A résztvevők támogató jegyek és tombolák vásárlásával járultak hozzá a rendezvény sikeréhez, erősítve ezzel a közösségi összefogás szellemét. A befolyt összeggel a Sármellék Gyermekeiért Alapítványt támogatták. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!