Zaol podcast

2 órája

Táncolni és táncot tanítani szenvedéllyel

Elegánsan suhanni a színpadon vagy éppen lüktető ütemre perdülni. Táncolni hív az élet, mondatnánk. Vannak, akiknek ez a szenvedélye és hobbija egész életre szól. Ilyen szerencsés és kitartó Kuzma Renáta és Kuzma Péter. A testvérpár évtizedek óta oktatja a Gála Társastáncklub keretein belül és kívül a táncot, legújabb eredményeikről és a mindennapi kulisszatitkokról meséltek nekünk a Zaol-podcast legutóbbi adásában. Arról, hogy mennyi könny és öröm van a sikerek mögött.

Mozsár Eszter

Táncolni és táncot tanítani. Kuzma Renáta és Kuzma Péter a Zaol-podcast legutóbbi adásában

Fotó: Mozsár Eszter

A beszélgetésre Renáta éppen a Kölcsey-gimnáziumból érkezett, a nulladik órában gyakorolták a szalagavatóra a koreográfiát, Péter pedig a beszélgetés után sietett az Ady-iskolába egy nyílt napra. A Zaol-podcast elején természetesen röviden áttekintettük, hogy miért is választották élethivatásuknak a táncot és táncoktatást.

táncolni
Táncolni és táncot tanítani. A Zala Open formációs magyar bajnokság egyik pillanata Fotó: Pezzetta Umberto

A találkozó aktualitását az adta, hogy a zalaegerszegi Gála Társastáncklub néhány hete Európa-bajnokként térhetett haza Belgrádból, s ugyancsak alig egy hete szervezték meg népszerű szakmai versenyüket, a Zala Open formációs magyar bajnokságot, valamint a Gála Kupa klubközi versenyt.

A tánc egyszerre sport és művészet, s nem utolsósorban öröm

A Gála Társastáncklub sikerességét mutatja megannyi nemzetközi és hazai érem. 2011 óta képviselik hazánkat világszerte. Emellett szívesen tanítják a legkisebbeket, óvodásokat, iskolásokat, a szalagavatóra készülő fiatalokat, de a szenior korosztály sem marad ki a jóból. Megtudtuk azt is, hogy az egyesület immáron Alapfokú Művészeti Iskoláját működteti szeptembertől, így némileg megszaporodtak a teendők, ám örömmel tekintetnek a jövő elé a táncklub vezetői és természetesen készülnek a tavaszi világbajnokságra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában