Botfa természeti, helytörténeti értékeit fedezték fel

2 órája

Emléktúra: Sziva Ferenc madarász, természetvédő emlékére szervezték

A botfai közösségi háztól indultak a túrázók az Összefogás Botfáért Egyesület és a településrészi önkormányzat által harmadik alkalommal megszervezett szombati programon. A Sziva Ferenc emléktúra végállomása a Hideg-kúti forrás volt.

Antal Lívia

A Sziva Ferenc emléktúrán közel 5 kilométeres távot tettek meg a túrázók

Fotó: Antal Lívia

Az emléktúrát a botfai születésű, 41 évesen 2001-ben elhunyt madarász, természetvédő Sziva Ferenc tiszteletére Pozsik Lajos tanár indította el a kölcseys diákokkal, amelyhez csatlakozott a településrész. Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere, a térség önkormányzati képviselője elmondta, hogy Sziva Ferenc a madárvárták és gólyafészek-építő táborok szervezésével olyan értéket hagyott hátra, amely fontos, hogy megmaradjon. Az emléktúra ezért azt is szolgálja, hogy Botfa természeti környezetét felfedezzék az itt élők. Az útvonal dűlő- és határneveket is érint, így egy kis helytörténetet is belecsempésznek a programba. 

Sziva Ferenc emléktúra
Sziva Ferenc emléktúra előtt Gecse Péter, dr. Illyés Zoltán, Pozsik Lajos köszöntötte a megjelenteket
Fotó: Antal Lívia

Az emléktúra előtt megkoszorúzták Sziva Ferenc emléktábláját

Dr. Illyés Zoltán, az emléktúra vezetője elmondta, hogy a felfedezni való természeti értékek mellett sok gombára is fognak lelni, mert az eső bőséget hozott. 

Az indulás előtt Gecse Péter, dr. Illyés Zoltán, Pozsik Lajos és Szalai Attila plébános koszorúzta meg Sziva Ferenc emléktábláját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!