Rajzpályázatot is hirdettek a gyerekeknek

1 órája

Kutya: minden a kedvencekről szólt (videó, galéria)

Kutya és gazdája volt a középpontban pénteken a "Kutyajó" délután címmel megrendezett programon a HSMK színházi előcsarnokában. A kutya tartásának feltételei mellett a leendő gazdák az örökbefogadás lehetőségét is megismerhették, valamint a kutyakozmetika világába is betekintést nyerhettek.

Benedek Bálint

Csamangóné dr. Végh Beáta egy golden retriver fajtájú kutya társaságában

Fotó: Szakony Attila

Ezúttal minden kutya igazoltan léphetett az intézménybe gazdája oldalán. Akadtak is szép számmal érdeklődők, akikről külön kérés esetén négylábú kedvenceik társaságában a nagykanizsai Kontra Alexandra kutyafotós fényképeket is készített. A szinté nagykanizsai Csamangóné dr. Végh Beáta gyógyszerész pedig kisállat fizioterapeutaként adott tanácsot a gazdáknak.

kutya
A kutya az ember legjobb barátja, ezt Koller Rita gyógypedagógus Dió nevű terápiás kutyája is bizonyította
Fotó: Szakony  Attila

Kutya: Dió mindenki kedvence lett

A gyerekek legjobban a Dió Team csapatát várták. A nagykanizsai Koller Rita gyógypedagógus oldalán a Szivárvány EGYMI-ben terápiás kutyaként dolgozó vizslakeverék tízéves Dió nevű eb nyugodt természetével hamar belopta magát a látogatók szívébe. Dió bennünket is egy vakkantással üdvözölt és pacsival járult hozzá, hogy a gazdájával interjút készítsünk.

A kutya simogatása endorfint szabadít fel

– Dió, a nagykanizsai "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesülettől került hozzám, a származása ismeretlen nyolc hónaposan valaki kikötötte a menhely elé – mesélte. – Hosszú út vezetett, amíg összecsiszolódtunk, de megérte, hiszen ketten együtt fejlődünk azóta is. Segít a tanórákon, van úgynevezett állat asszisztált szakkörünk, járunk óvodákba élményprogramokra. Ha bekerül egy kutya a gyerekek közé, akkor sokkal motiváltabbá válnak. A kutya érintése, simogatása endorfint szabadít fel, tehát boldogsághormon fröccsöt ad.

Harmadik hely a terápiás kutyának

Dió nemrégiben a Facebookon meghirdetett az "Év hős kutyája" versenyben harmadik helyet kapott. Koller Rita maximálisan elégedett az eredménnyel. Elmondta: az országosan ismert romok között kutató Hope és a nyugdíjas vakvezető Dani mögött végezni igazán nagy elismerésnek számít. A pályázatot kiíró civilek céljukat elérték, hiszen szerették volna felhívni a figyelmet azokra a kutyákra, melyek az emberek életét segítik.

Kutyaszív – rajzpályázat eredményei

A "Kutyajó délután" szervezői, a Kanizsai Kulturális Központ két művelődésszervezője, Kománovics Alexandra és Kazányi Anett Kutyaszív – "Én és a világ legjobb szívű kutyája" címmel rajzpályázatot is kiírtak. Az óvodások és általános iskolások 241 rajzot küldtek be, ebből 195 darabot állítottak ki.

Eredmények. Óvodások: 1. Kőszegi Kristóf (Nagykanizsa Hétszínvirág óvoda), 2. Csiszár Tamara (Nagyrécse Tündérkert), 3. Borsos Boglárka (Nk. Palin). Különdíj: Kertész Bendegúz (Nk. Nagyrác). Iskolások: 1. Vas Laura (Nk. Hevesi), 2. Mravik Zétény (Nk. Rozgonyi), 3. Berke Réka (Nk. Kőrösi). Különdíjak: Szokol Fanni (Nk. Rozgonyi), Torma Bori (Nk. Miklósfa).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában