Halloween est

3 órája

Sötétbe borult a könyvtár

Minden terem sötét lett, félelmetes fények imbolyogtak a polcok között, a ház előtti téren zseblámpás nyomozók szaladgáltak. A lépcsőn csontvázak jártak fel le, az emeleten a kondérban sündisznóvér tea főtt, a szabadulódoboz kulcsa a 25-ös fiókban lapult a leghátsó zugban. A nagyobbak a seprűn repülő boszorkányt üldözték a ház mögött, aki a fűszerkertbe igyekezett, varangyleveséhez kellett borsikafű. A szellemirtók félóránként indultak harcba a platánfák között, Alex múmiának néha leesett az álla, az arcokon pókháló sötétlett.

Arany Horváth Zsuzsa

Elöl a titkos kastélyban folyik a nyomozás, hátul Alex figyel

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár pénteken nagy érdeklődéssel kísért halloween estet rendezett. A fantáziadús ötletek és a kellemes hőmérsékletű októberi nap este fél tízig marasztalta a rengeteg gyereket és kis időre gyermekké váló szüleiket. A könyvtárosok két napig díszítették az épületet, így minden szegletben kreatívan bolondos jelenetekbe botlottak a látogatók. A sejtelmes világításban nagyon megörültek egymásnak a barátok, már ha felismerték egymást a csúcsos kalpagokban, a csontvázjelmezekben, viccesen ijesztőre festett arccal. 

Ki ismeri fel a zombit?
Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A fogadtatás sikeres folytatást feltételez, a megyei könyvtár biztosan megismétli a programot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában