Zaol podcast

3 órája

Törökország, a harmincadik állam: Isztambulon és a tengerparton túl

Talán emlékeznek még, egy évvel ezelőtt beszélgettünk a zalaegerszegi fiatal lánnyal, aki beutazta a fél világot és vállalt önkéntes munkákat Peruban, Nepálban, Kambodzsában és megannyi országban. Hegedüs Lilla azóta nemcsak a harmincadik országot pipálhatta ki bakancslistáján, hanem Nepálban megtalálta a szerelmet és azóta boldog feleség chilei férje oldalán, aki követte őt Magyarországra.

Mozsár Eszter

Törökország, a harmincadik úti cél a képzeletbeli bakancslistán. Lélegzetelállító Kappadókiában a hatalmas hőlégballonok látványa napfelkeltekor. Természetesen Lilla és férje sem hagyta ki a repülést. Forrás: Hegedüs Lilla

Lilla egy évvel ezelőtt mesélt nekünk arról, hogy miként oktatott jógát egy nepáli, pokharai buddhista kolostor mellette működő központban, ahova a világ minden tájáról érkeztek az Annapurna csúcsot megcélzó hegymászók. Ott találkozott leendő férjével is, akivel igazából jóval később mélyedt el a kapcsolata, erről is mesélt a Zaol-podcast legutóbbi adásában. Lilla és Matias Zalaegerszegre tért vissza, tartanak együtt – és külön – jógaórákat, hangterápiás alkalmakat tibeti hangtálakkal. 

Törökország
Hegedüs Lilla utazó blogger a Zaol-podcast legutóbb adásában mesélt arról, hogy miként talált férjet Nepálban és hogy miért éppen Törökországot választották nászútjukként. Fotó: Mozsár Eszter

Törökország: az Ezeregyéjszaka meséiből valóság

Lilla és férje nászútként választotta a hozzánk közel eső, ám a keleti kultúrájú országot. Saját bevallása szerint még nem járt muszlimok között, ám a mostani utazás ugyancsak sztereotípiákat döntött le: soha eddig nem találkozott ennyi kedves és segítőkész emberrel. 

Kappadókia vulkánkitörés és erózió által formált terület Törökországban, ahol a nyolc emelet mély barlanglakásokat is megnézhetjük. Forrás: Hegedüs Lilla

Nem a tengerparton és Isztambulban töltötték idejüket, hanem az ország más. izgalmas helyeire látogattak el: jártak Kappadókiában, ahol nyolcemeletes földalatti várost néztek meg, meglátogatták az ősi Tróját, látták a világörökség részét képező Pamukkálét, Kleopátra fürdőjét, az ókori „wellnes-központot”. 

Mint az Ezeregyéjszaka meséi, Lilla a török bazárban. Forrás: Hegedüs Lilla

L-élek: önkéntesség Dél-Amerikában és Ázsiában

Ahogy mi is beszámoltunk tavaly, az önkéntes utazó blogger eddig – a mostani török úttal – harminc országban járt, Dél-Amerikában és Ázsiában tett útjáról L-élek címmel írt könyvet, amit Budapesten a könyvhéten is dedikált. S hogy lesz-e majd folytatás? Azt a Zaol-podcast legutóbbi adásában tudhatják meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában