Elindul a társasházi LED-program

2023.06.20. 18:30

Gazdálkodás és adózás - Fidesz-frakció a közgyűlés után

Stabil a gazdálkodás, az iparűzési adó számai is elégedettségre adnak okot.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: pexels.com

Ezt fogalmazta meg dr. Káldi Dávid, az önkormányzati képviselő-testület Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője a múlt heti közgyűlés után kedden tartott sajtótájékoztatón. E megjegyzést a költségvetési rendelet módosítása kapcsán tette: a főösszeg ugyanis 812,7 millió forinttal emelkedett és elérte az 58,5 milliárd forintot. A képviselők által megtárgyalt 30 napirendből még kiemelte a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága főigazgatói munkakörére kiírt pályázatot. A posztot Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum eddigi igazgatóhelyettese nyerte el, egyedüli aspiránsként. A szervezeti átalakítást követően három tagintézmény jön létre: Göcseji Múzeum, Mindszentyneum és Göcseji Falumúzeum, ezeket a főigazgató által kinevezendő igazgatók irányítják.
A frakcióvezető szólt arról is, hogy a közgyűlés tárgyalta a víziközművagyonra vonatkozó idei felújítási és pótlási tervet. Eszerint 1,9 milliárd forint értékű beruházás valósul meg. Ezek közül kiemelkedik az Ebergényi úti, József Attila és Szent László utcai ivóvízvezeték-rekonstrukció, valamint az Ady utcában a szennyvízhálózatot érintő felújítás.
Szilasi Gábor frakcióvezető-helyettes a napirendek közül elsőként azt emelte ki, hogy a lakossági LED-lámpacsere után a társasházak számára is elérhetővé teszik az energiatakarékos fényforrások térítésmentes beszerzését. Szólt arról is, hogy a kormány 600 millió forint támogatást nyújt az állami tulajdonú és kezelésű autóbusz-, illetve vasútállomás felújításához szükséges tervek elkészítéséhez. A képviselők megismerték az elképzeléseket, az engedélyes tervek pedig jövő májusra készülhetnek el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!