Pénzbünetés

2023.03.04. 18:37

KRESZ-táblát loptak Nagykanizsán

Pénzbüntetésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével azt a két férfit, akik elloptak egy kihelyezett közlekedési táblát.

Zalai törvényszék

Képünk illusztráció!

Fotó: ZH-archív

A megállapított tényállás szerint a vádlottak 2022. augusztus 18-án a hajnali órákban Nagykanizsán eltávolítottak egy kihelyezett, fém támasztólábakon álló „Útszűkületet” „Útfelbontást” és „30 km/h sebességkorlátozást” jelző mobiltáblatartót és a II. rendű vádlott lakásába vitték. Az ellopott tábla helyét követő útszakaszon javítási munkálatok folytak. Másnap a hatóság a II. rendű vádlottnál a táblát megtalálta és visszaszolgáltatta az útjavítást végző gazdasági társaság képviselőjének. Az elkövetés időpontjában az új aszfaltréteggel ellátott szakasz a tábla helyétől 6,4 méterre kezdődött és 13,4 méter hosszan, 1,8 méter szélességben húzódott a közvilágítással ellátott úton. A vádlottak tettükkel veszélyeztették az útszakaszon közlekedők testi épségét.

Mindkét férfi társtettesként elkövetett, a közlekedés biztonsága elleni bűntettet valósított meg, ezért a bíróság az I. rendű vádlottat 132.000 forint, míg a II. rendű vádlottat 156.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A büntetővégzés jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!