A lopásokkal összesen 445.000 forint, míg a rongálással 90.000 forint kárt okozott

2023.08.23. 12:10

Csak pár napig volt szabadon

A nyomozási bíró a bűnismétlés veszélyére tekintettel 30 napra elrendelte a férfi letartóztatását.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Thomas Andre Fure

Újra letartóztatásba került a fiatal férfi. Az egerszegi törvényszék közlése szerint a Zalaegerszegi Járási Ügyészség  2023. augusztus 22-én indítványozta annak a 20 éves, zalaszentlászlói férfinek a letartóztatását, aki 2023. augusztus 10-én, más ügyben elrendelt letartóztatásból való szabadulásának másnapján már autókat tört fel Nagykanizsán. A férfi gépjárművekből elektronikai eszközöket (pendrive, GPS-készülék, powerbank) tulajdonított el. Pár nappal később egy nagykanizsai hegyi ingatlanba is bejutott, ahonnan italokat, műszaki cikkeket és egy táskát lopott el. A vádlottat minden esetben fiatalkorú társai segítették, akik figyeléssel biztosították, hogy a férfi zavartalanul követhesse el a bűncselekményeket. A lopásokkal összesen 445.000 forint, míg a rongálással 90.000 forint kárt okozott. Mivel a férfi több alkalommal is állt már bíróság előtt vagyon elleni bűncselekmények miatt, valamint a cselekményeket letartóztatásból való szabadulását követően, felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, az ügyészség a férfi
letartóztatását a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében indítványozta.
A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája, – helyt adva az ügyészi indítványnak – a bűnismétlés veszélyére tekintettel 30 napra elrendelte a 20 éves, zalaszentlászlói férfi letartóztatását. A végzés nem jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!