Vádemelés

2024.06.28. 08:39

Csontokat törtek a lövések

Rálőtt kétszer az udvarára betévedt kutyára, állatkínzás miatt kell felelnie a nemesszentandrási férfinak.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock Studio 4477

A büntetőeljáráshoz vezető eset 2023. október 8-án 18 óra tájt Nemesszentandráson, a Petőfi utcában történt, amiről a rendőrség annak idején azt közölte, hogy a zalaegerszegi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint fémlövedéket töltött a gumilövedékes fegyverébe, és azzal lőtt rá a szomszédja kutyájára. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az állat a gazdája távollétében átszökött a szomszéd ház udvarára, ahol az ingatlan tulajdonosa kétszer meglőtte. A 47 éves férfi fémlövedéket töltött a gumilövedékes fegyverébe, és azzal célzott a kutyára. Az ebet a lábán és a nyakán érte a találat, sérüléseit állatorvos látta el. A nyomozók az állatkínzás vétségével megalapozottan gyanúsítható férfit elfogták, majd előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták. 

A büntetőeljárásban nemrég készült el a vádirat. Eszerint a 47 éves férfi észrevette, hogy a bekerítetlen udvarára betévedt utcabelijének puli keverék kutyája, és megette a macskának kitett eledelt, ráadásul megkergette a macskát. Az erősen ittas állapotban lévő férfi mérgében berohant a házba, és kihozta az engedéllyel tartott gumilövedékes pisztolyát majd kétszer rálőtt az ebre. A lövések az állatot a jobb mellső karcsontján, valamint a bal mellső végtag lapockáján érték. A célzottan leadott lövések következtében a lövedékektől a kutya - a bőr átütése után - a jobb karcsont törését, továbbá a bal lapocka törését szenvedte el, mely - megfelelő orvosi ellátás hiányában - maradandó egészségkárosodás kialakulásához vezethetett volna.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfival szemben állatkínzás vétsége miatt emelt vádat, közölte dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában