A bizalom és a hivatástudat ünnepe

2024.06.29. 07:00

A Szent Rafael Kórház munkatársait köszöntötték Semmelweis-napon

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház pénteken Semmelweis-napi ünnepséget tartott a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya konferenciatermében, amelyen elismeréseket, adjunktusi és főorvosi kinevezéseket adtak át. A kórház legmagasabb szintű kitüntetését, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházért Emlékplakettet a fül-orr-gégészeti osztály, valamint a traumatológiai osztály nyugalmazott főorvosainak, dr. Hegedűs Évának, illetve dr. Szalai Zoltánnak adományozták.

Antal Lívia

A kitüntetettek és a kinevezettek egy csoportja a Szent Rafael Kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Fotó: Antal Lívia

- Ezen napon valamennyi kollégát köszöntjük, mert helytállásuk nélkül nem tudnánk működtetni a kórházi gépezetet - mondta dr. med. Habil Gasztonyi Beáta PhD. A kórház főigazgatója felidézte, hogy az elmúlt időszakban beruházásokat valósítottak meg a rendelőintézetben, befejezték a diagnosztikai tömb és a pszichiátria felújítását. Emellett bővítették az onkológia, a kardiológia, a rehabilitáció és az ápolási szakterületek eszközállományát.

Semmelweis Ignác, az anyák megmentője harcolt az igazáért, hogy életeket mentsen, tért rá az ünnepség névadójának kálváriájára. A főigazgató tanulságként azt hangsúlyozta, hogy kollektívaként úgy lehetnek eredményesek, ha együttműködnek és nyitottak az újra.

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházért Emlékplakettel kitüntetett dr. Hegedűs Éva családja körében
Fotó: Antal Lívia

Az egymás iránti feltétlen bizalom fontosságát emelte ki beszédében Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, hozzátéve azt, hogy a magyar egészségügy napja, a Semmelweis-nap erről is szól a hivatástudat, az önzetlenség és a segítőkészség ünneplése mellett.

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházért Emlékplakettel kitüntetett két nyugdíjas főorvos:

Dr. Hegedűs Éva a fül-orr-gégészeti osztály főorvosaként sokrétű munkát végzett. Vezetésével kezdődött meg a foniátriai szakrendelés, ami hozzájárult a hangképzési zavarok kezeléséhez, gyógyításához. Nyugdíjazása után is tovább dolgozott; 46 év munka után, idén áprilisban vonult végleg nyugállományba.

Dr. Szalai Zoltán többször volt a traumatológiai osztály osztályvezető főorvosa. Baleseti sebészként a műtőben és a szakrendelőben is a maximumot nyújtotta. Visszatérésekor nagyon sokat tett az újraindított osztály működéséért. Tavaly év végén vonult nyugdíjba. Az emlékplakettet egy szűkebb körű ünnepségen vette át.

A rendezvényen 24, különböző területeken dolgozó munkatársat tüntettek ki, orvosi és szakdolgozói kategóriában 2-2 nívódíjat, továbbá 8 főnek kinevezéseket adtak át. A szakdolgozói kamara két főnek adott át elismerést.

Az idei Semmelweis-napi ünnepségen is örülhettek egy meglepetés zenei produkciónak a résztvevők. Dr. Fülöp János, a szívsebészeti osztály frissen kinevezett adjunktusa az LGT Ezt egy életen át kell játszani című dalát adta elő
Fotó: Antal Lívia

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában