A közösséget és az összefogást ünnepelték

2024.07.01. 10:30

Péter-Pál napi búcsú a besenyői Öreghegyen

A zalabesenyői Öreghegy Péter-Pál kápolnája mellett vasárnap 21. alkalommal rendezett búcsút a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület Zalaegerszeg önkormányzatával karöltve.

Antal Lívia

Árnyékot és védelmet nyújt a helyi polgárőr egyesület által létesített Öreghegyi Közösségi Tér, amit 2023. június elején adták át

Fotó: Antal Lívia

A településrészi és a városi önkormányzat segítségével létesítette tavaly a helyi polgárőr egyesület az Öreghegyi Közösségi Teret a kápolna mellett, amelynek alelnöke, Borsos József köszöntötte elsőként az egybegyűlteket.

A Royal Dance Studio táncosai szóló produkciókat mutattak be az öreghegyi búcsún. A képen Németh Alexa
Fotó: Antal Lívia

Balaicz Zoltán polgármester beszédében azt hangsúlyozta, hogy az öreghegyi polgárőr egyesület munkája országosan szinten is kiemelkedő. Nemcsak a biztonságra ügyelnek, hanem a közösség, a zalaegerszegiség és a helyi lokálpatriotizmus erősítésére is a rendezvények szervezésével.

Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője azt mondta, hogy az Öreghegy életében a legfontosabb mérföldkő a Péter-Pál kápolna 21 évvel ezelőtti megépítése volt. Akkor szervezték meg először a búcsút. A Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület 2014-es megalakulásával ez a hely újabb impulzust kapott, hiszen ugyancsak összefogásból a fedett közösségi tér is felépülhetett, illetve a kápolna tetőszerkezete is megújulhatott.

A délutáni programot kulturális műsor színesítette. Mások mellett fellépett a besenyői Szivárvány Dalkör, Debrei Zsuzsanna és Bot Gábor színművészek, valamint a Royal Dance Studio.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában