Emléktúra

2024.07.03. 08:30

Az egyesület egykori tagjára emlékeztek Szentpéterföldén

Múlt szombatra hirdette meg az Együtt Gutorföldéért Hagyományőrző és Kulturális Egyesület azt az emléktúrát, melyet a civil szervezet egykori tagja, ifj. Tuboly Zoltán emlékére évek óta megszerveznek Szentpéterföldén.

Korosa Titanilla

Az ifj. Tuboly Zoltán emlékére állított kopjafánál

Fotó: Korosa Titanilla

Néhány éve a szentpéterföldei önkormányzat kezdeményezésére hagyományteremtő céllal, az Együtt Gutorföldéért Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tagjainak közreműködésével szervezték meg az első emléktúrát, hogy életben tartsák a civil szervezetben elnökhelyettesként is tevékenykedő barátjuk, ifj. Tuboly Zoltán emlékét. Az első eseményen 2018-ban kopjafát is állították azon a területen, mely az erdészként dolgozó ifj. Tuboly Zoltán felelősségi körzetéhez tartozott.

Múlt szombaton immár hetedik alkalommal gyülekeztek a barátok, kollégák, ismerősök, volt iskolatársak Szentpéterföldén, az úgynevezett Bikás tetőn az útelágazásnál,  hogy megjárják a szokásos útvonalat és a négyes fűznél felállított kopjafájánál emlékezzenek és elhelyezzék a koszorúkat, mécseseket. Ezt követően túrára indultak a résztvevők, majd délután Gutorföldén, az Ady úti ligetben vendéglátással és baráti beszélgetéssel folytatódott s az éjszakába nyúlt az összejövetel. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában