Zaol podcast

2024.06.29. 11:00

Visszaköltözik Zalaegerszegre a Waldorf-iskola

Mozsár Eszter

Geráth Adrienn és Fersztl Viktória a Zalai Waldorf Iskola visszaköltözéséről, a Waldorf-szellemiségről és terveikről beszélt a Zaol-podcast legutóbbi adásában

Fotó: Mozsár Eszter

A megnövekedett gyereklétszám és a könnyebb megközelítés miatt szeptembertől visszaköltözik Zalaegerszegre a zalai Tűzmadár Waldorf Iskola. Tizenkét évvel ezelőtt indult a Waldorf-szellemiségű Napravár óvoda, majd úgy gondolták a szülők és támogatók, hogy iskolát indítanak a folyamatosság jegyében. 2017-ben Zalaszentlőrincen nyitották meg az iskolát, majd két évig a vármegyeszékhelyen oktatták a kicsiket. Négy évig Becsvölgye következett, amiért hálásak az önkormányzatnak. Azonban ismét nagyobb helyre lett szükségük, így a Pannon Egyetemmel sikerült megegyezniük. Szeptembertől tehát már a Waldorf-iskolások is az egyetemi kampusz területén kezdik a tanévet. Nyáron a szülők és támogatók közösen teszik rendbe a bérelt épületegyüttest. A waldorfosok természetesen szeretnének a város szerves részei lenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában