Fiatalokat szólít meg országjáró körútján a NAV

2024.07.01. 14:30

„Elf Bar” roadshow

Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézettel közösen.

Zaol.hu

A fiatalok körében az elektromos cigaretta rendkívül népszerű

Fotó: Facebook/Elfbar

Az egész országból általános- és középiskolák keresték meg a bevetési igazgatóságot azért, hogy tanulóik oktatásához kérjenek segítséget. A különböző néven elterjedt (Elf Bar, Poco Bar, Nutristick stb.) illegális dohánytermék veszélyeire és jogkövetkezményeire fókuszált előadást Salgótarjánban, Szolnokon, Budapesten, Pápán, Kaposváron és Tiszaföldváron tartották meg a diákok köreiben, tájékoztatta portálunkat a NAV Bevetési Igazgatósága.

A nebulók érdeklődve hallgatták az okító szavakat, az előadásokat rendszerint kötetlen beszélgetéssel zártak az előadók.

A fiatalok körében az elektromos cigaretta rendkívül népszerű, többek között a Magyarországon illegális ízesített változata is. A NAV, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szigorúan ellenőrzi a termékek illegális kereskedelmét, és folyamatosan kiszűri ezeket a termékeket a feketepiacról.

A NAV arra figyelmeztet: dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta (pl. Elf Bar, Poco Bar, Nutristick) hazánkban illegális, értékesítése szigorúan tilos.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában