A ZTE második csapata is indul

2024.07.03. 13:35

Összesen 85 felnőtt csapat nevezett a vármegyei bajnokságokba

Lezárult a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság 2024-2025. évi sorozataira a nevezési határidő. Az MLSZ Zala Vármegyei Igazgatóságához beérkezett nevezések alapján kialakult a három osztály mezőnye, amely viszont még nem nevezhető véglegesnek, hiszen a csapatoknak - ahol szükséges - még ezen a héten van lehetőségük a hiánypótlásokra.

Kerkai Attila

A II. osztályban bajnok kékmezes Böde és a Teskánd II. csapata maradnak "osztálytársak", ugyanis a Böde a második vonalba nevezett most is

Fotó: Pezzetta Umberto

A megyei futball - szándékosan nem vármegyei... - , ahogy a köznyelvben  szerepel,  a hazai labdarúgás legnagyobb hátországát adja. A  legkisebb települések nevei is megtalálhatók itt, vagyis a futball oda is elér.  Nem véletlenül  mozgalmas a nyári időszak ilyenkor a regionális szövetségeknél,  vagy nevezzük őket nevükön, a vármegyei igazgatóságokon. Zala sem kivétel ez alól és a múlt hét végével lejárt a nevezési határidő. 

A nevezések alapján nincs meglepetés. A Zala vármegyei I. osztályba 14 csapat adta le nevezését, új szereplő - mint várni lehetett - a ZTE FC II. csapata. Az egerszegi kék-fehérek  a legutóbbi szezonban    az NB III.-ban szerepeltek, azonban  kiestek, a klub vezetése pedig úgy döntött, hogy a második csapat a megyei egyben folytassa. Várhatóan az utánpótlás csapataikban szereplő  játékosok alkotják majd a kék-fehérek együttesét, de mindenképpen  színesítik a bajnokságot jelenlétükkel. Amúgy nem példa nélküli sem a ZTE második csapatának megjelenése a megyei bajnokságban. Az 1990-es évek elején,  a későbbi,  újra NB I.-es csapat tagjait is adó együttesre épült az a csapat, amely játszott a megyeiben, akkor még ifistákkal felállva. Csak példaként,  Kocsárdi Gergely, Szőke Péter is  tagja volt az az 1992/93-as megyeiben is szereplő együttesnek. Persze,  más volt az a futball és  más a mai, mindenesetre  érdekes színfoltja lesz majd a "ZTE ifi" megjelenése ebben az osztályban. A bajnok Csesztreg  nem nevezett az NB III.-as osztályozóra, így marad  a vármegyei I. osztályban. 

A II. osztályba 16 együttes nevezett,  érdekesség, hogy a  bajnok Böde és a második Páterdomb  is marad ebben az osztályban, noha  nekik lett volna lehetőségük feljebb lépni. 

A III. osztályba 55 csapat nevezett, s ugyanúgy, mint legutóbb,  négy  csoportban    indul majd a pontvadászat  augusztusban.  Ami érdekes, hogy a beérkezett nevezések alapján az Északi csoportba 18 együttes  szeretne szerepelni, hiszen vannak új nevezők, a Déli csoportba 15 csapat  adta le a nevezését. A Nyugati (12) és a Keleti (10) csoportok létszáma  "hagyományosan"  kevesebb, mint az előző kettőé, s amikor véglegessé válik, hogy kiknek a nevezését fogadják el, a csoportok végleges beosztása is megtörténik. 

A felnőttek mellett az utánpótlás bajnokságok  mezőnyének kialakítsa is  zajlik. A héten van lehetősége a szükséges hiánypótlásokra kluboknak, amikor ez megtörténik, akkor lehet majd a végleges mezőnyökről beszélni. 

Összességében tehát felnőtt szinten 85 csapat adta le nevezését a Zala vármegyei labdarúgó bajnokságra. Ez a szám eggyel több, mint az előző szezoné, viszont a bajnokságot 81 csapat fejezte be, ugyanis menet közben a II. osztályból egy, a III. osztályból pedig három együttest zártak ki, illetve fejezték be idő előtt a pontvadászatot. 

    

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában