Talán véglegessé válik az új helyszín

2024.07.05. 17:32

Restart Fesztivál lesz ismét Zalaegerszegen

Két év kihagyás után, ismét teljes programmal jelentkezik a 2017-ben indított Restart Fesztivál, aminek részleteiről az új helyszínen, az Alsóerdei Sport- és Élményparkban tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt. A Restart Fesztivál rendezvénysorozata július 19-én, pénteken a kerékpáros csapatok helyszíni bejárásával kezdődik, majd július 20-án, szombaton és 21-én, vasárnap a nemzetközi és hazai versenyeké, valamint az aktív kikapcsolódásé a főszerep.

Mozsár Eszter

A zalaegerszegi Restart Fesztivál részleteit az Alsóerdei Sport- és Élményparkban ismertették. Balról jobbra: Szabó Zoltán, Balaicz Zoltán és Horváth Szilárd

Fotó: Mozsár Eszter

1996 óta Zalaegerszeg a Nemzet sportvárosa, a 81 sportegyesületnek köszönhetően 45 sportág van jelen a vármegyeszékhelyen, mondta Balaicz Zoltán. A polgármester emlékeztetett, az önkormányzat azonnal felkarolta a fesztivál ötletét, ami a mozgást és a prevenciót helyezi előtérbe. Az élménypark kiváló, akár állandó helyszíne lehet a fesztiválnak, tette hozzá. Horváth Szilárd fesztiváligazgató kiemelte, tavaly a megszorítások miatt csupán funkcionális fitnesz magyar bajnokságot és Európa-bajnokságot tudtak szervezni, ám a tervek szerint mostantól itt rendeznék meg a Restart Fesztivált.

Restart Fesztivál
A zalaegerszegi Restart Fesztivál sajtótájékoztatóján a közreműködő egyesületek, sportszervezetek képviselői is részt vettek. Fotó: Mozsár Eszter

Hazai és nemzetközi bajnokság Zalaegerszegen

Szabó Zoltán főszervező elmondta, a két nap alatt a vezetett kerékpáros túrákon kívül lesznek e-bike túrák, interaktív, bárki számára elérhető fitnesz edzések és harcművészeti bemutatók. Szombaton este Rubint Réka tart alakformáló edzést. A fesztivál ad helyet több hazai és nemzetközi bajnokságnak, kupának, versenynek, miközben a gyerekeknek 60 méteres exatlon pályát biztosítanak, s a mozgáskorlátozottaknak is nyújtanak sportolási lehetőséget.

Magyar bajnokság a Restart Fesztiválon

- Egyik legnagyobb versenyünk a Magyar Kerékpáros Szövetség által rendezett magyar bajnokság lesz, kettő szakágban. Emellett mindig népszerű az ökölvívó és a streetball versenyünk. Az ugyancsak nagy érdeklődésre számot tartó funkcionális és crossfitt versenyek szeptemberben lesznek.

A fesztiválon egészségügyi szűrővizsgálatokra, mérésekre, tanácsadásra lesz lehetőség, aminek részleteit Szabó Erzsébet Nikoletta, a ZVKH egészségfejlesztési szakügyintézője ismertette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában