Támadó kell, ez a biztos

2024.07.08. 18:17

ZTE FC: fontos szakasza jön a felkészülésnek

Hétfőtől Lendván edzőtáborozik a ZTE FC labdarúgó csapata, amely eredetileg az egyhetes kint tartózkodásra négy edzőmeccset is tervezett. A helyszín nem lesz ismeretlen a kék-fehérek számára, több okból is, de például szombaton is éppen a határ menti városban szerepeltek.

Kerkai Attila

Márton Gábor vezetőedzőnek (középen) is válaszokat kell kapnia néhány kérdésre ezen a héten, de igazolnia is kellene még a klubvezetésnek, hiszen vannak hiányposztok Fotó: Szekeres Péter

A horvát első ligás  Varazdin elleni felkészülési mérkőzésről bővebben is beszámoltunk, így csak néhány  mondat erejéig térnénk vissza rá. A kétszer 60 perces találkozó abból a szempontból mindenképpen  hasznos volt, hogy a keret valamennyi tagja  meccsterhelést kapott, főleg egy igencsak fárasztó hét lezárásaként, hiszen az egerszegi futballisták  a hét közben sem pihentek... A fáradtság érződött a játékon,  viszont a harcosságra nem lehetett panasz. Márton Gábor vezetőedző  együttese érdekes módon a hatvan perces  periódusok  második felében  (egyébként 30 percenként térfelet cseréltek a csapatok és volt egy kis szünet is)  játszott jobban, a 2-0-s vereség pedig  kissé csalóka a látottak alapján. Noha nem volt nagy játék, de a döntetlen  jobban megfelelt volna a játék képének egy horvát élvonalbeli és egy láthatóan jó erőkből álló  Varasddal szemben. 

A ZTE FC kerete nem teljes, ez jól látszott a szombati találkozón is. Leginkább a támadósorból hiányoznak azok a típusú játékosok, akik a kis lehetőséget is gólra tudják váltani. A távozott Antonio Mance szintű játélkost  nem lehet találni minden szezonra, de persze a ZTE  FC vezetői  most is azon dolgoznak, hogy sikerüljön góllövőt találni. A tavasszal kölcsönkapott Gruber Zsombor  fiatal kora ellenére segített az együttesnek, de az FTC játékosa. Úgy tudjuk, hogy a zalaiak még nem mondtak le róla, hogy esetleg  az ő esetében még egy  kölcsönadás összejöjjön. Erről senki  nem beszélt, de  Yohan Croizet még egy opció  lehet (bár ő nem kifejezetten támadó), hiszen kölcsönből visszatérve Újpestre,  kikerült az első keretből, nem  számítanak rá, de nyilván  van egy értéke a játékosnak, amiről senki nem akar lemondani.  A  Zeténél  azt is meg kell fontolni, hogy mennyit érne meg a klubnak megszerezni, de ezt tényleg csak a kék-fehéreknél tudják, hogy mennyire van egyáltalán napirenden ez a téma klubon belül.

Ugyancsak a ZTE FC-t érintő hétfői hír, hogy az MTK Budapest zalaegerszegi vendégjátékával kezdődik a labdarúgó NB I. OTP Bank Liga 2024-2025. évi idénye. A magyar szövetség (MLSZ) hétfőn a honlapján tette közzé az első két forduló pontos menetrendjét, amelyben közölték: a mérkőzések kezdési időpontjait több tényező is befolyásolta, köztük a nemzetközi kupákban részt vevő csapatok programja, valamint a közmédia olimpiai közvetítéssorozata.
Az idény július 26-án, pénteken a ZTE-MTK – Budapest mérkőzéssel kezdődik, s ezen a napon még egy találkozót rendeznek: az újoncok csatáján a Nyíregyháza a Győrt fogadja.

Az első fordulóba kisorsolt DVSC-Ferencváros mérkőzést a versenybizottság – a házigazda debreceniek kezdeményezésére, a két klub közös kérelmének helyt adva – december 4-re tűzte ki.

NB I.,   1. forduló:
Július 26., péntek:
ZTE FC-MTK Budapest 18.00. Nyíregyháza Spartacus-ETO FC Győr 20.15. 
 Július 28., vasárnap:
Újpest FC-Puskás Akadémia FC 18.50 
Diósgyőri VTK-Paksi FC 18.50. 
Kecskeméti TE-Fehérvár FC 18.50
December 4., szerda:
Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 19.00. 

   2. forduló:
   Augusztus 2., péntek:
ETO FC Győr-Debreceni VSC 18.50
   Augusztus 3., szombat:
Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 16.00 
Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 19.45 
MTK Budapest-Nyíregyháza Spartacus
   Augusztus 4., vasárnap:
Puskás Akadémia-ZTE  FC 18.50
Paksi FC-Újpest FC 18.50. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában