A főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatója

2024.07.05. 07:45

Bűnügyi felügyelet alatt szerezte be a kábítószereket

A 37 éves lovászi férfi ellen kábítószer – kereskedelem bűntette miatt volt folyamatban büntetőeljárás, amelyben letartóztatását megszüntette a bíróság, és lovászi lakóhelyére rendelte el bűnügyi felügyeletét 2022. február 11-én.

Zaol.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ennek lényegét dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője ismertette. A vádlott ezt követően - 2022. február 12. és 2022. július 4. közötti időben - Hollandiából ismeretlen személytől kokaint, illetve Németországból MDMA tartalmú tablettákat rendelt meg postai küldeményként a lakcímére. A két levélküldeményt a NAV Repülőtéri Igazgatósága zár alá vette, majd azokat lefoglalták, így a vádlottnak nem kerültek kézbesítésre.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádlott ezen túl ismeretlen személytől további MDMA-t tartalmazó tablettákat, amfetamint, és marihuánát is megszerzett, melyeket szintén az otthonában tartott elrejtve. A lakóhelyén tartott kutatás során a vádlottól a kábítószereket, a kábítószer adagolásához használatos mérlegeket és csomagolóanyagokat foglaltak le, a vádlottat pedig letartóztatták.

Ezt megelőzően - 2022 tavaszán – a vádlott azzal bízott meg egy ismeretlen személyt, hogy számára későbbi felhasználás érdekében egy hamis - a vádlott saját fényképével de megváltoztatott születési adataival ellátott - személyi igazolványt készítsen.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádlott megbízása alapján az ismeretlenül maradt személy egy hamis német személyi igazolványt készített a vádlott fényképével, megváltoztatott születési adatokkal és névvel, majd a hamis személyi igazolványt egy fényképkeretbe rejtve Spanyolországból a vádlott lovászi lakcímére postai küldeményként feladta.

A vádlott részére címzett levélküldemény azonban a vádlott letartóztatása miatt nem került kézbesítésre, a rendőrség azt is lefoglalta.

A vádlottal szemben a Lenti Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette és közokirat – hamisítás bűntette miatt emelt vádat, melyben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában