Augusztus 20-a alkalmából

2024.08.26. 10:28

Rangos elismerés a letenyei szerparancsnoknak

Augusztus 20-a alkalmából Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a katasztrófavédelem állományában végzett több mint két évtizedes, példaadó szolgálati tevékenysége elismeréseként a Magyar Bronz Érdemkereszt katonai tagozat kitüntetését adományozta Kurucz József címzetes tűzoltó törzszászlósnak, a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokának.

Benedek Bálint

Kurucz József a rangos elismeréssel

Fotó: ZVKI

A katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatójából kiderül: Kurucz József címzetes tűzoltó törzszászlós 2001. május 1-jén került a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományába, őrmesteri rendfokozattal. 2010-ben végzett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó technikus szakán jeles eredménnyel. Ezt követően különlegesszer-kezelő beosztásba került, majd 2012-től szerparancsnoki beosztást látott el a Zalakarosi Katasztrófavédelmi Őrsön. 2012 és 2018 között több alkalommal látott el megbízott szolgálatparancsnok-helyettesi feladatokat is.

Kurucz József a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs 2018-as megalakulását követően került beosztásába. Az igazgatóság méltatásában azt írja: munkáját megfelelő igyekezettel végzi, aktívan részt vállal különböző tűzoltó jellegű rendezvények szervezésében, lebonyolításában. Törekvő munkája eredményeként a tűzoltási és kárelhárítási feladatok irányításában is megfontolt döntésekkel, határozott utasításokkal, beosztott tűzoltói állományának biztonsága figyelembevételével segíti elő a mielőbbi szakszerű tűz- és kárfelszámolásokat.  Az új felvételis kollégák képzésében, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjainak szervezett 40 órás tűzoltó alaptanfolyamokon aktívan részt vett és részt vesz, oktatóként tanította a szakmai gyakorlati feladatok végrehajtására a tűzoltó kollégákat. Szolgálati csoportjába érkező újonc kollégáknak mindig ő a mentora.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!