Idegenforgalmi szezonzáró

Tegnap, 16:38

Kevesebb bűntény a Balatonnál, légcsavaros mentőhajók szolgálatban

Csökkent a bűncselekmények száma a Balatonnál és a Velencei-tónál – hangzott el szerdán Badacsonyban, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság nyári idegenforgalmi szezonzáró rendezvényén – közölte a Sonline.hu.

Zaol.hu

Fotó: Németh András / Sonline

Dékány Balázs dandártábornok a Készenléti Rendőrség parancsnoka, valamint Fejér, Somogy és Zala vármegyék rendőr-főkapitányainak társaságában adott értékelést.

Mint elmondta, annak ellenére csökkent a bűntények száma, hogy több vendég érkezett a Balatonhoz. Kiemelt, súlyos, életellenes bűncselekmény az idegenforgalmi szezonban sem a Balatonnál. 

A szezonzáró rendezvényen Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke bemutatta azt a két légcsavaros hajót, amelyet Csehországból vásárolt a civil szervezet saját forrásból, valamint adományozók segítségével. Felidézte: egy, a Kis-Balatonban landolt hőlégballon utasainak mentésekor, valamint a sármelléki repülőtérnél is felmerült az igény, hogy mocsárban, sekély vízben is tudjanak segítséget nyújtani.

További részletek a Sonline-on.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!