Négy település is rendezvénnyel készül

5 órája

Az Aranyló Göcsej programjai szeptember utolsó hétvégéjén

Az Aranyló Göcsej rendezvénysorozat keretében több település kínál programokat szeptember utolsó hétvégéjén.

Antal Lívia

Fotó: Pezzetta Umberto

A Göcseji Dombérozó keretében meghirdetett Göcsej, szeretlek! elnevezésű szépirodalmi és fotópályázat ünnepélyes eredményhirdetését és díjátadóját szeptember 28-án szombaton tartják 10.30 órától Nagylengyelben, a faluházban. Az alkalmat a Széchényi Hanna Kórus dalaival, zenéjével teszi emlékezetesebbé. Horváth Gergely és Simon Balázs fotósok képeiből fotókiállítás nyílik.

Csonkahegyháton szeptember 28-án, szombaton szüreti mulatságot rendeznek 13 órától. A menet a közösségi parkból indul, a megállókban az Ezüstlille Néptánccsoport lép fel. A faluházban estebéd és műsor várja az érdeklődőket. A Jákfai komédiások 18 órakor Az alkohol öl címmel vidám színdarabot adnak elő, 19 órától pedig Jurina Beáta és Szilinyi Arnold, a Hevesi Sándor Színház művészei szórakoztatják a közönséget.

A Kő-hegyi Gazdák Baráti Közössége Aranylunk címmel tart programot szeptember 29-én vasárnap 16 órától, Babosdöbrétén, a Kő-hegy utca bejáratánál. A szervezők üde dallal, zenével, erdei túrával, szórakozva alkotó kézműveskedéssel, furfangos és kacagtató versekkel, népi játékokkal, fiatal művész „idei termés 2024” kiállításával és az elmaradhatatlan ízes finomságokkal és nedűkkel várják az érdeklődőket.

Szeptember 29-én vasárnap 14 és 19 óra között a barabásszegi Bánház is bemutatkozik. A látogatók megismerhetik, hogy a kisnemesi család egykori romos házát hogyan keltették életre, megőrizve értékeit az utókor számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában