A dobogós helyezésekért 13 csapat versengett

5 órája

Főzőverseny az idősek hónapja keretében

Mindenütt szorgos kezek és mosolygó tekintetek. A zalaegerszegi, Gasparich utcai Idősek Otthona udvarán 13 csapat részvételével csütörtökön rendeztek főzőversenyt az idősek hónapja rendezvénysorozat keretében.

Antal Lívia

Több mint tíz éves hagyománnyal bír a főzőverseny és piknik, amelyre ezúttal is több nyugdíjas civil szervezet, valamint a tagintézmények állítottak ki csapatot, ragadtak fakanalat és szorgoskodnak a bográcsok körül, mondta el érdeklődésünkre Böröczné Bokronyi Edina, az Idősek Otthona vezetője. A bentlakásos intézmény az iparűzési pályázaton nyert támogatást a rendezvény finanszírozására. Ebből vásárolták meg a 13 csapat számára a négy kiló sertés lapockát alapanyagként. A támogatásból vásárolják meg az ajándékokat az első három helyezett számára. A főzőverseny legfőbb célja a közösségi együttlét, de van tétje is, hiszen szakértőkből álló zsűri bírálja el az ételeket. A díjazásra pedig az idősek hónapja zárórendezvényén kerül sor. 

főzőverseny
Főzőverseny: a Nefelejcs Nyugdíjas Klub tejfölös kerekrépát készített Fotó: Pezzetta Umberto

A főzőversenyre több támogató pogácsát, gyümölcsöt, kenyeret és üdítőt ajánlott fel. A csapatokra volt bízva, hogy a lapockából milyen bográcsos ételt készítenek. A Nefelejcs Nyugdíjas Klub bográcsában tejfölös kerekrépa rotyogott. Kéry Lajosné elnök elmondta, a lapocka mellé tettek szalonnát, paradicsomot, paprikát és babot is, hogy még gazdagabb legyen az étel. A ságodi Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület palacsintáról is gondoskodott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában