Zalaegerszegen nevelték a vádlottak a kannabiszt

2024.09.02. 13:38

Marihuánát termesztettek a fiatalok

Vádat emelt a zalaegerszegi járási ügyészség három ember ellen, kábítószer birtoklásának bűntette miatt. Két férfi és egy nő termesztette is kannabiszt.

Zaol.hu

A fiatalok otthon termesztették a marihuánát

Forrás: Rendőrség

Dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője arról tájékoztatott: egy 23 éves zalaegerszegi férfi – az elsőrendű vádlott – 2023. június 15-ét megelőzően, ismeretlen személytől kannabiszmagokat szerzett, amit lakóhelyének udvarán, egy fóliasátorban ültetett el, a zöldségek mellé. Tizenhat tő kannabisz növény fejlődött ki, amit a férfi saját fogyasztásának biztosítására termesztett, s fogyasztott is a marihuánából. A 16 tő növényt a rendőrség lefoglalta.

Egy 23 éves zalaegerszegi nő – a másodrendű vádlott –, és szintén 23 éves férfi társa – ő a harmadrendű vádlott – tavaly márciusban közösen elhatározta, hogy saját fogyasztásuk céljából marihuánát termesztenek a nő zalaegerszegi borospincéjében. Az ehhez szükséges kannabiszmagokat és eszközöket – sátrat, ventilátort, lámpákat, növényvédő szereket – ismeretlen helyről szerezték be.

A vádlottak a magokat elültették, és a kifejlődött 8 tő kannabisz növényt közösen gondozták, egészen a 2023. június 15-én megtartott házkutatásig. A növényeket és a már leszüretelt levélzetet a nyomozóhatóság lefoglalta, mint ahogyan a kábítószernek minősülő gombákat is, foglalta össze dr. Németh Eszter.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!