Elfogták a betöréssorozat elkövetőit

14 órája

Lopás és lőfegyverrel való visszaélés miatt indult eljárás a kerecsenyi betörők ellen

Három férfi kétszer is betört ugyanabba a házba Kerecsenyben, és három pincében is kéretlen látogatást tettek. A kerecsenyi betöréssorozat ügyében a kanizsai rendőrök lezárták a nyomozást, adta hírül a police.hu weboldalon a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Antal Lívia

Az egyik pincéből kispuskát vittek el

Forrás: Nagykanizsai Rendőrkapitányság

A betöréssorozatról leírják, hogy tavaly augusztus 8-án érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Kerecsenyben ismeretlenek betörtek egy osztrák állampolgár hétvégi házába. A nyomozók az adatgyűjtést követően azonosították és elfogták az elkövetéssel gyanúsítható három férfit. A rendőrök kiderítették, hogy pár nap alatt kétszer is betörtek ugyanabba a házba, ahonnan motort, barkácsgépeket, fűnyírót, hegesztőgépet, alkatrészeket és egyéb tárgyakat vittek el több mint 1 millió forint értékben, amit ismerőseiknek adtak el.

Az osztrák állampolgár házából a motor is megtetszett a betörőknek
Forrás: Nagykanizsai Rendőrkapitányság

Két gyanúsítottról azt is kiderítették, hogy júliusban és augusztusban három pincét is feltörtek a közeli Lujza-hegyen, ahonnan többek között egy kispuskát vittek el.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság befejezte a lopás bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt indított eljárást a 24 és 26 éves kilimáni, valamint a 25 éves kerecsenyi férfival szemben, az iratokat megküldte az ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!