Karambol a 76-oson: új információk a sérültekről és a károkról

3 órája

Totálkárosra tört a balesetet szenvedett autóbusz - frissítve

Lelkileg nagyon megviselte a szombat esti baleset az autóbusz vezetőjét, aki mindent megtett az ütközés elkerülése érdekében. Az autóbusz totálkárosra tört.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: csikiphoto

Többek közt ezt válaszolta írásban vasárnap délelőtt lapunk érdeklődésére a Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatósága. Levelükben azt írták: a Budapestről Zalaegerszegre tartó, szabályosan közlekedő menetrend szerinti járatukkal a 76-os főúton, Kisbucsa után egy szemből érkező, a záróvonal figyelmen kívül hagyásával szabálytalanul előzésbe kezdő személygépkocsi ütközött frontálisan ütközött szombaton este. Az autóbusz-vezető mindent megtett, de nem tudta elkerülni az ütközést, amelynek erejétől a busz az út menti árokba zuhant, az oldalára dőlt és totálkárosra tört.

„Az előzetes információink szerint a járaton körülbelül 40 utas tartózkodott, nyolcan súlyosan, tízen könnyebben sérültek. Kollégánkat lelkileg rendkívül megviselte a baleset. Azokat, akik nem sérültek meg, mentesítő járattal szállítottuk Zalaegerszegre. A sérülteknek mielőbbi jobbulást kívánunk!” – olvasható a válaszlevélben, amit a kommunikációs igazgatóság munkatársa a biztonsági öv használatának fontosságára szóló felhívással fejezett be. Mint írja: arra kérik utasaikat, hogy azokon a járatokon, amelyek biztonsági övvel rendelkeznek, feltétlenül kössék be magukat, hiszen az eszköz életet menthet!

Frissítés:
A sérültekről érdeklődtünk a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházban. Az intézmény vasárnap délelőtt közölte: az Alsónemesapátinál történt frontális baleset sérültjei közül 10 főt szállítottak a kórház sürgősségi osztályára. Közülük egy súlyos sérültet a kórház intenzív osztályán ápolnak tovább. Hat további beteg a traumatológia osztályon kap ellátást, miután töréses és zúzódásos sérülést szenvedett (medence-, bordatörés, arczúzódás). Három sérült a sürgősségi osztályon történt ellátást követően otthonába távozhatott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!