A baleset miatt teljes az útzár

2 órája

Egy utasokat szállító autóbusz és egy személykocsi rohant egymásba a 76-os főúton, Alsónemesapátinál - helyszíni fotókkal, frissítve

Zalaegerszeg közelében történt a baleset szombat este, nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen a mentők, rendőrök, tűzoltók.

Zaol.hu

Fotó: Pezzetta Umberto

Összeütközött egy autóbusz és egy személykocsi a 76-os főút 47-48-as kilométere között. A busz az árokban, az oldalára borulva állt meg. Az Alsónemesapátinál történt balesetnél a zalaegerszegi és pacsai hivatásos tűzoltók a Zala vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával avatkoznak be. A rajok áramtalanítottak, kiszabadították a személykocsi utasait. A busz körülbelül húsz utasa el tudta hagyni a járművet. A helyszínre több mentőt is riasztottak, jelezte a katasztrófavédelem szombaton este 10 óra tájban.

A rendőrség tájékoztatása szerint a közlekedési baleset 2024. október 12-én 21 óra 30 perc körül történt a 76-os számú főút 47-es kilométerszelvényében, az alsónemesapáti elágazónál. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A forgalmat a rendőrök kerülőutakra terelik.

Fotóriporter kollégánk helyszíni információi szerint mintegy 50 fő utazott a buszon. Egy személyautó (úgy tudjuk, egy VW Passat) előzte a sort az Alsónemesapáti melletti hosszú egyenesben, amikor frontálisan ütközött a busszal. A busz az árokba borult, a helyszínen sok a sérült ember, akiknek ellátása folyamatosan zajlik. Zala vármegye több településéről és Vasvárról is érkeztek mentők a helyszínre.
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 22.47-kor még tart a műszaki mentés. A busztársaság mentesítő járatot küldött azokért az utasokért, akik folytathatják útjukat. A zalaegerszegi és pacsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a buszt, a mentéshez a nagykanizsai tűzoltódarut is útnak indították a helyszínre.

Fotó: Pezzetta  Umberto
Fotó: Pezzetta Umberto
Fotó: Pezzetta Umberto

 

Fotó: Pezzetta Umberto
Fotó: Pezzetta Umberto

 

Fotó: Pezzett Umberto

 

Fotó: Pezzetta Umberto

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!