Tárlat

2022.07.06. 09:00

Vesszőfonók kiállítása Kerkaszentkirályon

A Természetház emeleti dísztermében nemrégiben a helyi vesszőfonó szakkör munkáiból nyílt kiállítás, melyet a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatója, Matyasovszky Margit ajánlott az érdeklődők figyelmébe.

Benedek Bálint

Matyasovszky Margit (balról) és Völgyi Éva Csilla a kiállításon Fotó: ZH Fotó: Benedek Bálint

- A sokrétű alkotások a 20 alkalmas vesszőfonó szakkör munkáiból valók – fogalmazott Matyasovszky Margit. – Az elmúlt időben a faluban élő lányok, asszonyok, férfiak rendszeresen találkoztak és az internetre feltöltött videóanyag segítségével lépésről lépésre sajátították el a vesszőfonás alapjait. A kiállításon láthatunk csodaszép munkákat, melyek tükrözik, hogy az alkotók szívüket is belefonták a kosarakba.

Matyasovszky Margit hozzátette: az országos projekt keretében Zala megyében 95 szakkör indult el. A második legnépszerűbbnek a vesszőfonás bizonyult, hiszen 22 csoport pályázott s nyert alapanyagot és eszközt. Az elmúlt év végén meghirdetett hat lehetőséget ebben az évben további szakkörökkel bővítették. 

A kerkaszentkirályi közművelődési szakember, Völgyi Éva Csilla a gyertyaöntésre is sikeresen adta be az előjelentkezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában