könyvbemutató

2024.04.01. 18:00

A kötetben bemutatásra kerül az egyházmegye ezer éves történelme

A Veszprémi Érsekség a Veszprémi Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltárral közösen ismeretterjesztő kiadványt jelentetett meg az egyházmegye több mint ezeréves múltjáról Szent Mihály veszprémi egyháza – veszprémi püspökség (1993-tól érsekség) története címmel. A kötetet Mindszenty József veszprémi püspökké szentelésének 80. évfordulóján mutatták be a napokban a Gizella Hotelben.

Zaol.hu

Udvardy György veszprémi érsek a könyvbemutatón

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A VEOL közlése alapján a résztvevőket Karlinszky Balázs könyvtár- és levéltárigazgató köszöntötte. A kiadványt elsőként Tóth Tamás atya, a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia titkára, pápai káplán, volt veszprémi szeminarista méltatta. Kiemelte, hogy kecskemétiként csodálattal adózott a megmaradt középkori épületekkel, intézményekkel rendelkező veszprémi egyházmegye iránt. Kiemelte, hogy a kötet, szerkezetéből adódóan, azoknak is hasznos lehet, akik csak két percre tudják azt kézbe venni, és azoknak is, akiknek két órájuk is akad elmélyülni benne. A magyarázószövegekkel, az egyházmegye fontosabb templomainak ismertetésével, püspökök életrajzaival és intézmények történetével tagolt, illusztrációkkal gazdagon díszített könyvre büszke lehet az egyházmegye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában